Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kvalifikaci F1 v Maďarsku vyhrál Hamilton, Alonso dojel až šestý

Mogyoród - Kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska formule 1 jednoznačně ovládl Brit Lewis Hamilton a zajistil si třetí pole position v sezoně. Mistr světa z roku 2008 ze stáje McLaren dojel o čtyři desetiny před Grosjeanem z Lotusu. Třetí pak skončil úřadující šampion formule 1, Němec Vettel. Lídr šampionátu Alonso dojel až na šestém místě.

Vettelovi unikla první řada na startu nedělního závodu o pět setin sekundy, vedle něj pak ze čtvrté pozice bude startovat Jenson Button z McLarenu. Brit obhajuje na Hungaroringu loňské vítězství.

Až s třetí řadou se musel spokojit lídr šampionátu Španěl Fernando Alonso z Ferrari, který dojel šestý. Alonso přitom ovládl předchozí závod v Silverstonu a má v čele náskok 34 bodů.

Hamilton bude útočit na druhý letošní triumf po červnovém úspěchu v Kanadě. Maďarskou Grand Prix vyhrál už v letech 2007 a 2009. "Je to skvělé, že se konečně vyplácí naše práce a povedlo se mi dostat auto tam, kam jsem chtěl," uvedl britský jezdec.

"Netvrdím, že jsme v klidu. Víme, že nás čeká ještě hodně práce, která nám tímhle víkendem začíná," řekl Hamilton, který momentálně drží pátou pozici v průběžném pořadí MS.

"Lewis by dneska nedostižný. Startovat z třetího místa není špatné, budu na čisté straně trati," prohlásil Vettel. "Rychlost nám nechybí, ale musíme to vybalancovat. Klíčové je, aby všechno správně fungovalo," dodal třetí muž celkové klasifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články