Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvalifikace ve Valencii v barvách Red Bullu – první pojede Vettel, za ním Webber

Valencie – Dnešní kvalifikace na nedělní Velkou cenu Evropy formule 1 ve Valencii patřila rakouské stáji Red Bull. První místo obsadil Němec Sebastian Vettel, který zajel těsně před svým týmovým kolegou Australanem Markem Webberem. Red Bull vyhrál boj o nejvýhodnější místo na startovním roštu poosmé z devíti letošních pokusů.

Před dvěma týdny v Kanadě jejich sérii přerušil Lewis Hamilton z McLarenu. Britský lídr šampionátu tentokrát zajel na městském okruhu třetí čas, takže na své první vítězství ve Valencii po dvou druhých místech bude útočit ze druhé řady. Vedle něj bude stát domácí favorit Fernando Alonso s ferrari, dobrou připravenost vozů italské stáje potvrdil pátým místem Brazilec Felipe Massa.

Vicemistr světa Vettel porazil Webbera o pouhých 75 tisícin sekundy. Z pole position letos vyrazí počtvrté, ale vyhrát dokázal zatím jen v Malajsii, kde kvalifikaci ovládl Webber a německý pilot startoval ze třetího místa. Nejvýhodnější pozici na startu bude mít už podeváté v kariéře.

Špatný den měl jeho slavnější krajan Michael Schumacher, který v mercedesu svoji premiérovou kvalifikaci na městském okruhu ve Valencii nezvládl a skončil patnáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články