Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kubica je o krok blíže návratu do F1. Čekají ho testy na Hungaroringu

Londýn – Polský pilot Robert Kubica se posunul blíže návratu do formule 1. Stáj Renault si jeho schopnosti otestuje v současném závodním voze na okruhu Hungaroring. Kubicovu kariéru v F1 zastavilo před šesti lety vážné zranění ruky.

Robert Kubica
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Dvaatřicetiletý Kubica si už předtím dvakrát vyzkoušel starý monopost ze sezony 2012. Renault mu následně slíbil další testy. Ty se uskuteční na Hungaroringu po Velké ceně Maďarska. "Po nich pečlivě vyhodnotíme nashromážděné informace a zjistíme, za jakých podmínek by byl pro Roberta návrat do závodů v příštích letech možný," řekl sportovní šéf Renaultu Cyril Abiteboul.

Kubica odstartoval kariéru v F1 v roce 2006 v Sauberu, v jehož barvách si v Grand Prix Kanady připsal i jediné vítězství. Po čtyřech letech pak zamířil do Renaultu, jenže jeho kariéru ukončila takřka fatální nehoda v rallyeovém autě v Itálii.

Po uzdravení jezdil v letech 2013 až 2016 mistrovství světa v rallye. Ve formuli 1 zatím absolvoval 76 závodů. Soutěžními jezdci Renaultu jsou nyní Němec Nico Hülkenberg a Brit Jolyon Palmer, který však letos zatím nebodoval a po sezoně mu skončí smlouva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články