Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kresta popáté triumfoval na Rallye Český Krumlov

Český Krumlov - Populární tuzemská motoristická soutěž u Českého Krumlova se v posledních letech stává doménou jezdce Romana Kresty. Favorizovaný závodník triumfoval v Rallye Český Krumlov popáté v kariéře a vytvořil nový český rekord. Úřadující český šampion vyhrál třetí podnik Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích s téměř minutovým náskokem před druhým Václavem Pechem, třetí skončil Jaromír Tarabus.  

Roman Kresta
zdroj: ČTK autor: ČTK

Kresta, bývalý tovární jezdec Škody a Fordu, se držel v čele 37. ročníku soutěže od první rychlostní zkoušky a nakonec vyhrál deset z dvanácti měřených testů. Porazit jej dokázali pouze na závěr páteční první etapy Pech a v dnešní závěrečné erzetě nakonec čtvrtý Pavel Valoušek.

Kresta se pátým krumlovským triumfem osamostatnil v čele historického přehledu vítězů. Čtyřikrát dokázal vyhrát Leo Pavlík, který byl nejrychlejší naposledy v roce 1989. Pilot vozu Peugeot 207 S2000 Kresta zároveň vyhrál tuto rallye potřetí za sebou, díky čemuž si upevnil vedení v průběžném pořadí seriálu.

Tajemstvím úspěchu byla rychlá změna nastavení

"V pátek jsme jeli trochu rozpačitě a také jsme hodně šetřili techniku. Přes noc jsme trochu změnili nastavení a sobota už probíhala bez problémů. Nechtěli jsme riskovat, ale snažili jsme se jet bez chybiček. Z našeho pohledu bylo nakonec všechno skvělé," uvedl Kresta na internetových stránkách promotéra šampionátu.

Pilot z Trnavy na Zlínsku vede průběžné pořadí šampionátu s náskokem 26 bodů na Pecha. V Českém Krumlově získal celkem 48 bodů, vedle 30 bodů za vítězství si připsal i dvakrát devět bodů za vítězství v etapách. Domácí mistrovství pokračuje čtvrtým dílem za tři týdny v okolí Hustopečí, kde se uskuteční Agrotec rallye.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články