Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kresta: Byla to dramatická sezona

Příbram - Symbolickým vítězstvím zakončil v Příbrami sezonu nový český rallyeový šampion Roman Kresta. Pětatřicetiletý rodák z Trnavy na Zlínsku se na trůn pro nejlepšího domácího soutěžního jezdce vrátil po dvou letech. V kariéře vyhrál šampionát popáté. "Podle mého se sezona musela fanouškům líbit. Nikde nebyl jasný favorit. Technické problémy měl Vašek Pech, potkaly i nás, starosti měl také Pavel Valoušek. Šampionát ozdobila i účast továrního týmu Škoda a Honzy Kopeckého," řekl Kresta.

Roman Kresta
zdroj: roman-kresta.com

Pilot vozu Škoda Fabia S2000 vyhrál MMČR zejména díky spolehlivosti a taktické vyspělosti. V pěti z šesti rallye byl Kresta v českém pořadí nejhůře druhý. "Pořadí se přelévalo, bodové rozdíly se neustále měnily, takže šampionát byl patřičně dramatický. A nám se povedlo prvním vítězstvím v Příbrami ji (sezonu) úspěšně dokončit," radoval se Kresta, jenž v sobotu připravil skvělým závěrem o šesté vítězství v Příbrami Václava Pecha. 

Kresta před rokem prohrál boj o domácí titul s Valouškem zejména kvůli technice. Zatímco Valoušek loni závodil s podporou továrního týmu Škoda Motorsport, Kresta jezdil se starším peugeotem. Letos ale i on přesedl do speciálu Fabia S2000 a za konkurencí tak technicky neztrácel. "Klíčovým momentem sezony bylo pořízení nové techniky, ale jak se ukázalo, byl to krok správným směrem," podotkl Kresta.

Kresta zůstane věrný fabii

Návrat ke Škodě, i když na komerční bázi, si Kresta pochvaluje. Za mladoboleslavský tým v minulosti už jezdil. "Spolupráce byla skvělá. Patřím k zásadovým lidem, kteří ctí dohody, a letos platily do posledního slova. Když bylo třeba, pomohl jsem, když jsem potřeboval, pomohli mi oni," řekl.

Ke stoprocentní spokojenosti s rokem 2011 mu chyběl jen úspěch na Rallye Bohemia, kde jej zastavil problém s elektronikou. "Byla to banalita. Pořád to mrzí, naštěstí to neovlivnilo konečný výsledek sezony," uvedl Kresta, jenž plánuje i příští rok závodit s fabií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články