Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Kornfeilovi kvalifikace nevyšla, Pešek překonal Abrahama

Brno - Jakub Kornfeil odstartuje do Grand Prix České republiky, závodu mistrovství světa silničních motocyklů, ze čtvrté řady. V kvalifikaci své kategorie Moto3 obsadil v Brně dvanácté místo a zopakoval tak výsledky z pátečních tréninků. Nejrychlejší čas zajel Španěl Alex Rins, za nímž Kornfeil zaostal o 1,512 sekundy. Z českého souboje ve třídě MotoGP vyšel podruhé v sezoně vítězně Lukáš Pešek, který si dokázal vylepšit své dosavadní maximum na Masarykově okruhu a obsadil dvacáté místo. Karel Abraham skončil třiadvacátý, což je jeho nejhorší letošní výsledek.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kornfeil si před kvalifikací stanovil za cíl zlepšit svůj páteční čas a umístit se do devátého místa. První se mu podařilo, zajel čas 2:09,134, ale výsledkovou listinou výše se neposunul. Zrychlili totiž i jeho soupeři. Od třetí startovní řady dělily české jezdce necelé dvě desetiny sekundy.

"Čekal jsem, že to do desítky klapne, ale i tak jsem spokojený. V posledním kole jsme se zlepšili, i když jsem musel předjíždět tři jezdce. I tak to byl nejrychlejší čas, takže je to super," řekl Kornfeil po kvalifikaci.

Optimismus před závodem mu dodal i fakt, že když sečetl své dílčí nejrychlejší časy z částí tratě, měl by být schopen zajet kolo za 2:08,6. "A to je bomba. S tím bych byl devátý," uvedl Kornfeil, jenž dnes zrychlil i díky novému motoru a nové zadní kyvné vidlici. "A vše fungovalo," pochvaloval si.

Lukáš Pešek (vlevo) a Karel Abraham
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Abraham přiznal, že kdyby MS nepokračovalo v jeho domácím prostředí, zřejmě by již nejezdil. "Odpoledne to byla katastrofa, přestože už v sobě mám kamion anestetik, mám co dělat, abych vydržel patnáct minut. Doufal jsem přitom, že se můj stav bude zlepšovat, ale opak je pravdou. Jsem zvědavý, jak vydržím těch čtyřicet minut závodu," řekl Abraham. 

Peška výhra nad krajanem překvapila, byl ale rád, že se dokázal dostat pod čas 2:01, dokonce se těsně přiblížil hranici dvou minut. "Bylo to celkem dobré, ale to platí pro tři kola. Že jsem porazil Karla, jsem zjistil až v depu a divil jsem se. Myslel jsem, že pojede rychleji," řekl Pešek.

Věří, že se pod dvě minuty v závodě dostane. "Není to nereálné. Bohužel jsme ale dnes ztratili ranní trénink kvůli nastavení elektroniky a vše jsme doháněli až v kvalifikaci," uvedl Pešek. Kvalifikaci MotoGP nečekaně ovládl Brit Cal Crutchlow, druhý byl Španěl Álvaro Bautista a až třetí lídr MS Marc Márquez. Třídu Moto2 ovládl Japonec Takaaki Nakagami.

Velká cena na brněnském Masarykově okruhu patří k nejnavštěvovanějších podnikům světového seriálu. Na nedělním hlavním závodě čekají pořadatelé až 200 tisíc lidí. Návštěvníci Grand Prix se podle policie chovají oproti předchozím létům daleko slušněji. Jediné, na co si stěžují, jsou vysoké ceny.

Je nám líto, video expirovalo.
Velká cena v Brně patří k nejnavštěvovanějším
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články