Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kornfeil zajel v tréninku v Austrálii jedenáctý čas

Phillip Island (Austrálie) - Český motocyklista Jakub Kornfeil zajel v dnešních trénincích na Velkou cenu Austrálie ve třídě do 125 ccm jedenáctý čas. Karel Abraham, který po pádu a otřesu mozku z Grand Prix Aragonie vynechal minulý závod v Japonsku, obsadil na okruhu na Phillip Islandu v královské MotoGP patnáctou příčku.

Jakub Kornfeil
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Hájek

Osmnáctiletý Kornfeil byl jedenáctý v obou dnešních jízdách. V první ztratil na Sandra Corteseho 1,751 sekundy, poté za německým jezdcem zaostal o 1,267. Také jednadvacetiletý Abraham obsadil patnácté místo v obou trénincích. Na nejrychlejšího Australana Caseyho Stonera ztratil nejprve 2,140 a následně 1,825 sekundy.

"Dobré je, že na motorce už se cítím dobře. Problémy, které jsem měl během předchozího závodního víkendu, mě neomezovaly," uvedl Abraham v tiskové zprávě. Stěžoval si na špatnou přilnavost přední pneumatiky, s níž se potýká většinu sezony. "Pneumatiky nedrží, jak bych si představoval. Najít tu hranici, kdy motorka uklouzne, je hodně těžké. Měl jsem strach, že kdybych do některých zatáček najel rychleji, pneumatika by uklouzla a skončilo by to pádem," dodal.

Stoner na domácí trati na Phillip Islandu útočí na páté vítězství za sebou. V neděli navíc může kromě 26. narozenin oslavit i mistrovský titul, musí však získat o deset bodů víc než Španěl Jorge Lorenzo.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články