Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kornfeil zajel v tréninku na GP Itálie sedmý čas, Pirro tvrdě spadl

Sedmý čas v kategorii Moto3 zajel Jakub Kornfeil v pátečním tréninku na nedělní Velkou cenu Itálie silničních motocyklů na okruhu v Mugellu. Karel Abraham v královské MotoGP obsadil v kombinaci dvou tréninků dvaadvacáté místo.

Jakub Kornfeil bojuje v Le Mans o příčky nevjyšší
zdroj: Reuters autor: Gonzalo Fuentes

Kornfeil, který čtyři z pěti startů v sezoně čtyřikrát dojel v nejlepší desítce, byl jen o 691 tisícin sekundy pomalejší než nejrychlejší muž tréninku Jorge Martín ze Španělska. Od druhého Aróna Caneta rovněž ze Španělska jej dělilo jen 352 tisícin.  

Abraham byl po prvním tréninku šestnáctý, v odpoledních jízdách byl ale jedním ze dvou jezdců, kteří se nezlepšili, a na vítězného Andreu Iannoneho z Itálie ztratil 1,838 sekundy.  

Čas z prvního tréninku se počítal do celkového pořadí ještě domácímu jezdci Michelemu Pirrovi, pro kterého odpolední jízdy skončily předčasně po hrozivé havárii v rychlosti přes 300 kilometrů v hodině.  

Jednatřicetiletý testovací pilot Ducati, jenž v Mugellu startuje na divokou kartu, na začátku brzdného manévru před první zatáčkou za cílovou rovinkou nezvládl stroj, který se krátce postavil na přední kolo, a byl z něj katapultován. Po dopadu na vozovku ztratil vědomí a posléze zůstal nehybně ležet v kačírku.  

Je nám líto, video expirovalo.
V Mugellu byl v tréninku nejrychlejší Iannone

Po převozu na kliniku na okruhu už byl podle vedení týmu Ducati při vědomí, vrtulník jej přepravil do nemocnice ve Florencii ke speciálním vyšetřením. "Situace není tak vážná, jak to vypadalo. Michele poznává lidi, komunikuje, ale nic si nepamatuje," řekl sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti. Podle prvních zpráv nemá jezdec ani žádné zlomeniny, ale vedle otřesu mozku si poranil ramena, hrudník i záda. V nemocnici zůstane přes noc na pozorování.

Pirro na kilometrové rovince v Mugellu patřil k nejrychlejším jezdcům vůbec. Rychlostí 355,2 km/h pokořil i dosavadní rychlostní rekord v MotoGP, ale to dnes dokázal i jeho týmový kolega Andrea Dovizioso, jenž se do čela historického pořadí zařadil rychlostním maximem 356,4 km/h. Dosavadní rekord držel od předloňska Iannone (354,6 km/h).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články