Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kornfeil vyrazí v Austrálii z osmé pozice, Hanika byl dvanáctý

Phillip Island (Austrálie) – Z třetí řady vyrazí do Velké ceny Austrálie Jakub Kornfeil. Český jezdec obsadil v kvalifikaci třídy Moto3 deváté místo, na roštu se ale díky penalizacím soupeřů posune o jednu pozici vpřed. Karel Hanika byl dvanáctý a do závodu vyjede ze čtvrté řady.

Volné tréninky Kornfeil dokončil na druhé pozici a v kvalifikaci byl dlouho třetí, až v závěru v pořadí klesl. "Nevím, co bylo špatně, ale měli jsme trošku větší očekávání. Hlavně já měl větší očekávání sám od sebe," uvedl.

Na druhé straně si pochvaloval, že motocykl funguje velmi dobře. "Zajel jsem rychlá kola úplně sám a na závod máme solidní rychlost. Předpokládám, že se utvoří velká skupina jezdců, takže bude důležité zůstat v první skupině. Dnes jsme osmí a věřím, že zítra to může být ještě o něco lepší," dodal Kornfeil.

Na penalizaci doplatil i nejrychlejší jezdec v kvalifikaci Brit Danny Kent, který místo první řady odstartuje na okruhu na Phillip Islandu až ze třetí. Na první pozici se posunul jeho krajan John McPhee. Pokud lídr šampionátu Kent dojede v neděli nejhůře druhý, stane se s předstihem novým mistrem světa bez ohledu na výsledky soupeřů.

V královské kubatuře MotoGP byl stejně jako v pátečních trénincích nejrychlejší mistr světa Marc Márquez ze Španělska, vedoucí muž seriálu Valentino Rossi obsadil v kvalifikaci sedmé místo. Karel Abraham ze zdravotních důvodů v Austrálii nestartuje.

Kvalifikace na Velkou cenu Austrálie, závod mistrovství světa silničních motocyklů:

Moto3: 1. Kent 1:36,180, 2. McPhee (oba Brit./Honda) -0,360, 3. Oliveira (Portug./KTM) -0,426, ...9. Kornfeil -0,831, 12. Hanika (oba ČR/KTM) -0,989.

Moto2: 1. Rins 1:32,523, 2. Pons (oba Šp./Kalex) -0,214, 3. Lowes (Brit./Speed Up) -0,264.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:28,364, 2. Iannone (It./Ducati), 3. Lorenzo (Šp./Yamaha) oba -0,316.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články