Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kornfeil vyrazí do Velké ceny Malajsie z páté řady

Sepang (Malajsie) - Pátá řada vyzbyla na Jakuba Kornfeila po kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie. Český závodník zajel na mokré trati patnáctý čas, kvalifikaci vyhrál již jistý mistr světa Brad Binder.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Theo Karanikos

V předchozím třetím tréninku byl na suché trati suverén sezony Binder jediným jezdcem, který Kornfeila porazil. Český závodník na druhém místě ztratil jen šest tisícin. V rozhodující kvalifikaci, která musela být kvůli hustému dešti dokonce přerušena, byl mezi nimi rozdíl 1,947 sekundy.

"Ráno jsme viděli, že jsme velmi rychlí. V kvalifikaci to pak bylo velmi těžké, po restartu tam byla spousta vody, ale postupně jsem se zlepšoval, ale bohužel to nestačilo na první desítku. Našli jsme ale dobré nastavení do mokra a jsme na závod připravení, ať už budou jakékoliv podmínky," uvedl Kornfeil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil vystartuje do VC Malajsie z páté řady

V nejsilnější třídě MotoGP byl nejrychlejší Andrea Dovizioso. Italský jezdec v této sezoně vyhrál kvalifikaci dosud jen jednou, ale v červnu v Assenu poté závod po pádu nedokončil. 

Kvalifikace Moto2 na pomalu osychající trati skončila nevídaným triumfem Johanna Zarca z Francie, který nejbližšího soupeře porazil o více než dvě sekundy. Lídr šampionátu v případě vítězství obhájí titul mistra světa. Do předposledního závodu sezony vyrazí s náskokem 22 bodů na Thomase Lüthiho ze Švýcarska, Španěl Álex Rins ztrácí 25 bodů. Lüthi vyrazí z druhé řady, Rins až z osmé.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Sepangu:

Moto3: 1. B. Binder (JAR/KTM) 2:26,268, 2. Navarro (Šp./Honda) -0,093, 3. Bagnaia (It./Mahindra) -0,127, ...15. Kornfeil (ČR/Honda) -1,947.

MotoGP: 1. Dovizioso (It./Ducati) 2:11,485, 2. Rossi (It./Yamaha) -0,246, 3. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,302.

MotoGP: 1. Dovizioso (It./Ducati) 2:11,485, 2. Rossi (It./Yamaha) -0,246, 3. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,302.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články