Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kornfeil touží po nové motorce. V Brně chce zaútočit alespoň na desítku

Brno – Když přijížděl na domácí trať do Brna, Jakub Kornfeil vždy ohlašoval plán zaútočit na stupně vítězů. Letos však český závodník v kategorii Moto3 své cíle poněkud mírní. V probíhající sezoně se mu totiž příliš nedaří, a tak by rád na Masarykově okruhu dojel do desátého místa.  

V průběžné klasifikaci Kornfeilovi mistrovství světa patří až devatenácté místo a do Top ten se vešel pouze v květnovém závodě ve Francii, kde skončil šestý.

"Před rokem jsem měl konkurenceschopnou motorku. Nyní jsem vzadu. Respektive to tak vypadá. Startovní pole je velmi vyrovnané, v kvalifikacích dojíždím se ztrátou dvou desetinek sekundy na pětici nejlepších. Pokud se dostanu na startovním roštu na zadní pozice do šesté řady, tak je nereálné v závodě tuto ztrátu dohnat," posteskl si Kornfeil.

Za příčinu výsledkového propadu označil motocykl. "Už jednám se svým týmem. Vědí, že motorka není nejlepší. Měl by mi pomoci nový motocykl. Chtělo by to hondu," řekl Kornfeil, který jezdí na KTM. Už se i poohlédl po jiném týmu, s největší pravděpodobností však zůstane v současném Drive M7 Sic, kde si hodně cení kamarádských vztahů.

V kvalifikacích se mu nedaří vyvézt za rychlejšími soupeři, aby si pomohl k lepšímu času. "Jak mě někdo vidí za sebou, tak zaklapne plyn," popsal Kornfeil svoje současné trable.

V Brně se zaměří právě na kvalifikaci. "Mým cílem je startovat nejhůře v páté řadě. A v závodě jezdit v první skupině, aby mě zabíraly televizní kamery. Proto se budu snažit dát všechny síly hned do úvodní kvalifikace. Musí vyjít všechny malé detaily, které nejde načasovat. Je to také o náhodě," tvrdí jezdec.

Současné vedro jej netrápí. V přípravě na sezonu strávil 16 testovacích dnů v Sepangu v Malajsii, kde bylo ještě větší horko. "Na extrémní podmínky jsme připraveni. Očekávám, že bude v horku trať pomalejší a kluzká. Musíme hlavně dobře nastavit motorku na vedro, aby vydržela jet sto kilometrů. Podvozek budeme ladit už od pátečního tréninku," popsal svoje plány Kornfeil.

V seriálu mistrovství světa startuje sedmým rokem, v Brně jej o víkendu čeká šestý start. S výjimkou loňského 14. místa dojel vždy nejhůře osmý. Nejlepšího výsledku dosáhl při premiérovém startu na Masarykově okruhu, v roce 2010 skončil pátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články