Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Kornfeil skončil v kvalifikaci na solidním šestém místě, vyrazí z druhé řady

Austin - Jakubu Kornfeilovi vyšla kvalifikace v třídě Moto3 a do hlavního závodu Velké ceny Ameriky vyrazí po šestém místě z druhé řady. Druhý český závodník v kategorii Karel Hanika skončil sedmnáctý stejně jako Karel Abraham v královské MotoGP.

Sport
zdroj: ČT4

Kornfeil startoval z druhé řady už v úvodní Grand Prix sezony v Kataru, tehdy byl v kvalifikaci čtvrtý. Dnes na okruhu v texaském Austinu ztratil 1,182 sekundy na nejrychlejšího Jacka Millera z Austrálie.

"K mému velkému překvapení motorka v dnešní kvalifikaci fungovala mnohem hůře než ve všech předcházejících trénincích. Dnes ráno bylo ještě vše v pohodě. To jsme totiž ještě jeli na ojetých pneumatikách. Je mi ovšem velkou záhadou, že na nových gumách to prostě nefunguje," uvedl Kornfeil. "Podruhé za sebou odstartuju ze druhé řady, s tím jsem moc spokojený," dodal. Nováček v šampionátu Hanika za vítězem z Kataru zaostal o další sekundu a vyrazí ze šesté řady.

Sport
zdroj: ČT4

Stejné místo na startu bude patřit i Abrahamovi v MotoGP. Jeho čas 2:06,239 z úvodní části kvalifikace byl zhruba o tři a půl sekundy pomalejší než nejrychlejší výkon dne Marca Márqueze ze Španělska. Úřadující mistr světa a vítěz úvodní Velké ceny v Kataru bude startovat z pole position, v první řadě ho doplní krajan Dani Pedrosa a Němec Stefan Bradl.

"Potvrzuje se, čeho jsme se báli. Rameno dostává v Austinu strašně zabrat, okruh je na levou ruku hodně náročný. Dnes to zas tak zásadní vliv nemělo, jedno dvě kola za sebou to jde vydržet, i když to hodně bolí. Ale zítřek bude hodně těžký," uvedl Abraham, jenž se stále potýká s následky loňské operace ramena.

Velká cena Ameriky, závod mistrovství světa silničních motocyklů - kvalifikace:

Moto3: 1. Miller (Austr./KTM) 2:16,342, 2. Vázquez -0,347, 3. Rins -0,556, 4. Á. Márquez (všichni Šp./Honda) -1,010, 5. Antonelli (It./KTM) -1,038, 6. Kornfeil -1,182, ...17. Hanika (KTM) -2,176.

MotoGP: 1. M. Márquez 2:02,773, 2. Pedrosa (oba Šp./Honda) -0,289, 3. Bradl (Něm./Honda) -0,423, 4. A. Espargaró-0,467, 5. Lorenzo (oba Šp./Yamaha) -0,470, 6. Rossi (It./Yamaha) -0,471, ...17. Abraham (Honda) 2:06,239 nepostoupil z první kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články