Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kornfeil se před startem necítil dobře, výsledku si ale cení

Brno - Jakub Kornfeil potvrdil, že se mu na Masarykově okruhu v závodech mistrovství světa silničních motocyklů daří. Ve své třídě Moto3 dojel osmý, přestože se ještě dvě hodiny před startem moc dobře necítil. Dolehl na něj tlak, který umocnila změna v programu Grand Prix. Závod nejslabší kategorie totiž celou akci uzavíral a Kornfeil a spol. tak museli na svůj start čekat až do půl třetí.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Richard Hryciow

"Bylo to hodně vyčerpávající. Před obědem jsem zalezl do kamionu a hodinu a půl jsem jen ležel a snažil jsem se na vše zapomenout. Měl jsem chaos v hlavě a nemohl jsem se koncentrovat. Psychicky jsem na tom byl špatně," uvedl Kornfeil, kterému pomohla i následná konzultace s psycholožkou. "Spolupracuji s ní už dlouho, je to zároveň kamarádka. Říkám jí paní ze Zlína. Dává mi hlavu do pořádku," pousmál se dvacetiletý jezdec.

Kornfeil byl v minulosti v Brně pátý, sedmý a loni šestý. I s osmým místem byl spokojený. O lepší výsledek jej připravil nevydařený start. Plánoval, že se posune dopředu, ale místo toho přišel propad. "Do první zatáčky jsem se dostal kolem desátého místa, a jak tam byla tlačenice, tak jsem se snažil zachovat chladnou hlavu. Jít postupně dopředu a nebláznit. V prvním kole se závod nevyhrává," podotkl.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kvůli ztrátě na začátku mu ujela elitní osmičlenná skupina, ze které později odpadl John McPhee. Kornfeil sice zajížděl stejné časy jako jezdci v čele, přiblížit se jim ale nebyl schopen. "Chtěl jsem jít dopředu, ale musel jsem bojovat s Oliveirou. U Mahindry to asi tak funguje, oni nejsou dost chytří na to, aby pochopili, že jedu rychleji a jsme schopni se dotáhnout na grupu před námi. Chtějí závodit a tím ztrácíme, což je od nich stupidní," kroutil hlavou.

Letošního osmého místa si Kornfeil cenil více než loňského výsledku. Před rokem dlouho jezdil druhý, ale v závěru jej čtyři soupeři předjeli a skončil šestý. "Tento boj byl neskutečný, od začátku do konce. Když dojedeš první v tak velké skupině, tak je to cenné. Určitě lepší než loni, kdy jsem si udělal náskok a kluci mě v posledním kole předjeli," vysvětloval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články