Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kornfeil s Hanikou se do desítky v kvalifikaci na VC Aragonie nevešli

Alcaňiz (Španělsko) – Jakubu Kornfeilovi i Karlu Hanikovi v kvalifikaci na Velkou cenu Aragonie silničních motocyklů těsně unikla nejlepší desítka v kategorii Moto3. Kornfeil z ní v závěru vypadl a obsadil 12. místo, Hanika skončil hned za ním třináctý. Do nedělního závodu tak odstartují ze čtvrté a páté řady. Karel Abraham v MotoGP vyrazí do závodu z 23. místa.

"Nejrychlejší čas jsem si zajel úplně sám, z čehož mám velkou radost. Celkově s rytmem a nastavením, které máme tento víkend, si na zítřejší závod věřím. Z dvanáctého místa je určitě možné zajet dobrý výsledek. Máme rychlost, rytmus a dobrou motorku," uvedl Kornfeil.

Hanika si pochvaloval fungování stroje v zatáčkách, na rovinkách by si představoval vyšší maximální rychlost. "Zkusíme to do zítřka vyladit. Jsem si jistý, že můžeme jezdit v čelní skupině. V kvalifikaci jsem nejlepší kolo jel sám, nepodařilo se mi využít jízdu v závěsu, která by nás vynesla tak do druhé řady," odhadl.

Nejrychlejší čas zajel na okruhu ve španělském Alcaňizu druhý muž průběžného pořadí mistrovství světa Enea Bastianini. Spolu s Italem se do první řady startovního roštu v neděli postaví Portugalec Miguel Oliveira a lídr šampionátu Danny Kent z Velké Británie.

V královské MotoGP už sedmou pole position v sezoně vybojoval mistr světa Marc Márquez ze Španělska. Kvalifikaci vyhrál v novém rekordu okruhu 1:46,635, vlastní dosavadní maximum z loňska vylepšil o více než půl sekundy.

Lídr šampionátu Valentino Rossi z Itálie vystartuje až ze šesté pozice. Před celkově třetím Márquezem má náskok 43 bodů, jen 23 bodů na něj ztrácí další Španěl Jorge Lorenzo, který se také dostal pod hodnotu bývalého rekordu a bude stát na roštu na druhém místě.

V Moto2 byl nejrychlejší úřadující mistr světa Esteve Rabat ze Španělska, ale v první řadě startovního roštu s ním bude stát díky třetímu času také Francouz Johann Zarco, který se už v neděli může stát novým šampionem. V případě vítězství bude slavit titul, pokud Rabat neskončí druhý, ale bude mu například stačit i deváté místo, pokud španělský rival nebude bodovat.

Velká cena Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Alcaňizu - kvalifikace:

Moto3: 1. Bastianini (It./Honda) 1:57,755, 2. Oliveira (Portug./KTM) -0,200, 3. Kent (Brit./Honda) -0,201, ...12. Kornfeil -0,943, 13. Hanika (oba ČR/KTM) -0,978.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:46,635, 2. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,108, 3. Iannone (It./Ducati) -0,543, ...23. Abraham (ČR/Honda) nepostoupil z první části kvalifikace.

Moto2: 1. Rabat 1:52,232, 2. Rins (oba Šp./Kalex) -0,035, 3. Zarco (Fr./Kalex) -0,427.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články