Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kornfeil po nejlepší kvalifikaci vystartuje ze čtvrté řady

Sepang - Jakub Kornfeil zajel před Velkou cenou Malajsie svůj dosud nejlepší kvalifikační výsledek v mistrovství světa. V Sepangu obsadil 11. místo a do nedělního závodu ve třídě do 125 ccm odstartuje ze čtvrté řady. Karel Abraham v královské MotoGP zajel stejně jako v předchozím závodě v Austrálii třináctý čas a bude stát v páté řadě.

Jakub Kornfeil
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Hájek

Kornfeil na aprilii o jednu pozici vylepšil své dosavadní kvalifikační maximum ze srpnové Grand Prix Indianapolisu. Od elitní desítky jej dnes dělilo 298 tisícin, za nejrychlejším Nicolásem Terolem ze Španělska zaostal o 2,309 sekundy. Terol bude z pole position útočit na titul a získá jej, pokud dokončí závod před Francouzem Johannem Zarkem, který vyrazí až z konce páté řady.

Abraham s ducati měl na nejrychlejšího Daniho Pedrosu ze Španělska ztrátu 1,976. První řadu kompletně obsadili jezdci továrního Repsol Honda Teamu, jistý mistr světa Casey Stoner z Austrálie byl druhý o pouhých 29 tisícin, Ital Andrea Dovizioso třetí.

V Moto2 dosavadní program v Malajsii nahrává Němci Stefanu Bradlovi, který dva závody před koncem šampionátu vede jen o tři body před Markem Márquezem ze Španělska. Ten měl v pátečním tréninku těžký pád, další přípravné jízdy vynechal a do kvalifikace nastoupil se sebezapřením jen v úvodu, aby si ve dvou měřených kolech vůbec zajistil místo na startu závodu.

Pokud bude v neděli potlučený Španěl schopen, vyrazí do závodu z 36. místa, předposledního na roštu. Minule v Austrálii startoval Márquez dokonce z poslední pozice kvůli trestu za způsobení pádu v kvalifikaci, přesto dokázal dojet třetí. Kvalifikaci této kubatury v Sepangu vůbec poprvé vyhrál Švýcar Thomas Lüthi, exmistr světa stopětadvacítek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články