Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kopecký vyhrál rallye na Kanárských ostrovech

Las Palmas (Španělsko) - Český automobilový jezdec Jan Kopecký vyhrál Rallye Kanárské ostrovy. O triumfu pilota továrního týmu Škoda Motorsport v druhém dílu seriálu Intercontinental Rallye Challenge rozhodla až úplně poslední zkouška, ve které měl technické potíže do té doby těsně vedoucí Andreas Mikkelsen z Norska. Obhájce celkového prvenství v seriálu nabral půlminutové manko, přesto skončil bezpečně druhý.

Kopecký zopakoval triumf z roku 2010 po vyrovnané bitvě dvou vozů Fabia S2000. Český jezdec přenocoval v pozici těsného lídra, kterou vybojoval v posledním pátečním testu. Hned v první ze šesti erzet druhého dne ale šel do vedení znovu Seveřan, který v seriálu startuje s podporou britského importéra mladoboleslavské automobilky, a Kopecký opět celý den dotahoval minimální ztrátu.

Stejně jako v pátek ale Kopecký ovládl závěrečné tři zkoušky, přičemž do té finálové vyrazil s mankem 3,6 sekundy. Mikkelsena na posledním úseku zbrzdily podle všeho potíže se zapalováním a po triumfu na předchozí Rallye Azory se musel spokojit s druhým místem.

"Slyšel jsem o Andreasových problémech. Příliš mě to netěší, byla to nádherná bitva," uvedl Kopecký. "Jsem zklamaný, byl jsem blízko svému prvnímu vítězství na asfaltu. Škoda," litoval Mikkelsen.

Kopecký, který na "Kanárech" obhajoval druhé místo, po 15 rychlostních zkouškách zvítězil s náskokem 28,3 sekundy. Třetí skončil s více než tříminutovým odstupem domácí Luis Monzón s peugeotem.

Výsledky:

1. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia S2000) 2:21:46,5, 2. Mikkelsen, Floene (Nor./Škoda Fabia S2000) -28,3, 3. Monzón, Deniz (Šp./Peugeot 207 S2000) -3:13,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články