Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kopecký vyhrál poprvé v kariéře Rallye Šumava

Klatovy - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký splnil roli hlavního favorita Rallye Šumava Klatovy a vyhrál tak i třetí závod mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Pilot vozu Škoda Fabia S2000 byl v čele od první rychlostní zkoušky a druhého Romana Krestu nakonec porazil o minutu a 22 sekund. Třetí místo obsadil s odstupem další minuty Jaromír Tarabus.

Kopecký, který ovládl Rallye Šumava poprvé v kariéře, nenechal od pátečního odpoledne nikoho na pochybách, že soutěž vyhraje. Zastavit jej mohla jen technická závada nebo defekt. "Perfektně jsme zúročili důkladnou přípravu na soutěž a slavíme premiérové vítězství na Šumavě. S naším výkonem můžeme být spokojeni, tři rallye a tři vítězství, co více bychom si mohli přát. Závodit před domácím publikem je pro nás vždy emotivní záležitost," radoval se v cíli Kopecký.

Jedenatřicetiletý jezdec vyhrál první etapu s náskokem 22 sekund před Krestou, hned v prvním dnešním testu přidal dalších 12 vteřin a poté svou pozici bezpečně kontroloval. Ztráta úřadujícího šampiona Kresty narostla v posledním testu, kdy za Kopeckým zaostal o 25 sekund. Trojnásobný vicemistr seriálu IRC nakonec na Šumavě vyhrál čtrnáct z patnácti erzet a v čele průběžného pořadí MMČR má se ziskem 150 bodů náskok 74 bodů před Krestou.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký vyhrál Rallye Šumava

O druhé místo dlouho bojovali Kresta s Václavem Pechem, který ale ve dvanáctém testu vylomil kolo a následně z rallye odstoupil. Na třetí místo se tak posunul Tarabus, který stejně jako Kopecký a Kresta startoval s fabií S2000. Čtvrté místo obsadil Martin Semerád, který se tak stal nejúspěšnějším jezdcem s vozem produkční kategorie N. Domácí šampionát pokračuje čtvrtým závodem 25. a 26. května, kdy se uskuteční Rallye Český Krumlov.

Výsledky:

1. Kopecký, Dresler 1:34:07,3, 2. Kresta, Gross -1:22,5, 3. Tarabus, Trunkát (všichni Škoda Fabia S2000) -2:29,3, 4. M. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer Evo IX) -3:55,4, 5. Kopáček, Řiháková (Subaru Impreza STI) -4:34,6, 6. Tlusťák, Škaloud (Škoda Fabia S2000) -5:51,8.

Průběžné pořadí: 1. Kopecký 150, 2. Kresta 76, 3. Pech (Mini John Cooper Works S2000) 65.

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články