Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kopecký vyhrál na Kanárských ostrovech a v seriálu IRC je druhý

Las Palmas (Španělsko) - Český pilot Jan Kopecký vyhrál na Kanárských ostrovech čtvrtý závod seriálu Intercontinental Rallye Challenge. Soutěž na asfaltových silnicích skončila absolutním triumfem vozů Škoda Fabia S2000, protože druhý skončil další člen továrního týmu Škoda Motorsport a lídr seriálu Juho Hänninen a vůz stejné značky řídil i třetí v pořadí Guy Wilks z Británie.

Kopecký vedl už po pátku, kdy mu v závěru dne uvolnil první místo po defektu britský jezdec Kris Meeke v peugeotu. Ten dnes vyhrál čtyři z šesti testů, ale na lepší než čtvrté místo mu to nestačilo. Kopecký ovládl zbývající dvě zkoušky a uhájil s náskokem devíti sekund vítězství před dotírajícím Hänninenem.

"Dnes jsme spíše udržovali pozici, ale Juho nám nedal nic zadarmo. Měl jsem skvěle připravený vůz," uvedl Kopecký v tiskové zprávě týmu. Spokojený byl i Hänninen. "Zajížděl jsem časy, které mne samotného překvapily. Neudělal jsem po oba dny žádnou chybu. Byla to určitě má nejlepší asfaltová soutěž," radoval se Fin.

Kopecký pokračuje v trendu, který od začátku sezony nastolil, a neustále se zlepšuje. Po pátém (Monte Carlo), čtvrtém (Brazílie) a třetím místě (Argentina) jej dnes premiérový triumf vynesl na průběžnou druhou pozici, na níž má stejně bodů jako Wilks. Hänninen ještě nechyběl na stupních vítězů a vede o sedm bodů. Seriál IRC má po čtyřech závodech čtyři různé vítěze, ale Škoda suverénně vévodí Poháru konstruktérů.

Průběžné pořadí seriálu IRC:

1. Hänninen 32,

2. Kopecký 25,

3. Wilks 25,

4. Meeke 15,

5. B. Magalhaes 13,

6. Hirvonen (Fin.) 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články