Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kopecký vede suverénně v Rallye Český Krumlov, Pech ztrácí přes půl minuty

Český Krumlov - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký suverénně ovládl úvodní etapu Rallye Český Krumlov a útočí na třetí titul v jihočeském závodě za sebou. Pilot vozu Škoda Fabia R5 vyhrál šest ze sedmi rychlostních zkoušek a vede třetí závod seriálu MČR v automobilových soutěžích o 35,5 vteřiny před Václavem Pechem.

V celkovém hodnocení šampionátu má Kopecký před Pechem náskok 28 bodů a případný triumf v krumlovské rallye by ho výrazně přiblížil ke třetímu domácímu titulu v řadě.

"Náskok máme slušný, ale pamatuji si, že jsme měli před pár lety podobný, ale pak defekt hned na prvním Kohoutu a bylo po náskoku. Ve finále to tedy nemusí nic znamenat," řekl Kopecký po první etapě, jejíž závěr narušili diváci na trati a sedmá rychlostní zkouška musela být z bezpečnostních důvodů přerušena.

Pech, jenž od letoška závodí s Fordem Fiesta R5, má před druhou etapou náskok 16,6 vteřiny před třetím Janem Dohnalem.

Sobotní druhá etapa má na programu celkem devět měřených úseků, mezi kterými nechybí legendární Malonty nebo rychlostní zkouška Lipno, která se pojede v obráceném směru. Na posádky čeká téměř 111 ostrých kilometrů.

Výsledky Rallye Český Krumlov:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 32:40,1, 2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -35,5, 3. J. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -52,1, 4. Jakeš, Ehlová (Ford Fiesta R5) -57,1, 5. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia R5) -1:04,2, 6. Štaf, Rajnoha (Škoda Fabia R5) -1:05,2.

Zdroj
ČT sport, rallyekrumlov.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články