Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kopecký už je mistrem Evropy v rallye

Praha - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký si s předstihem zajistil titul rallyeového mistra Evropy. K definitivě životního úspěchu mu pomohla změna bodování poslední soutěže seriálu Rallye du Valais ve Švýcarsku, která se pojede v listopadu. Kopecký, který o víkendu obsadil třetí místo v Polské rallye, má momentálně v čele šampionátu náskok 119 bodů na Bryana Bouffiera z Francie. Ten již ztratil i teoretickou šanci českého jezdce předstihnout.

Původně se měly na Rallye du Valais bodovat samostatně tři etapy, Mezinárodní automobilová federace (FIA) se však podle polských rallyeových webů rozhodla sloučit čtvrteční a páteční rychlostní zkoušky do jedné etapy. První den totiž na jezdce čeká jen 30 měřených km. Bouffier tak může získat maximálně 117 bodů.

Jedenatřicetiletý Kopecký, který v uplynulých čtyřech letech získal titul vicemistra seriálu Intercontinental rallye challenge, v letošním roce vyhrál pět evropských rallye, jednou byl druhý a jednou třetí. Příští týden se má představit v Chorvatské rallye, po které se pojedou v ME ještě Rallye San Remo a Rallye du Valais.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články