Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kopecký stíhá Engeho v počtu Zlatých volantů, řídítka patří Kornfeilovi

Už jen jeden triumf v anketě Zlatý volant schází Janu Kopeckému k tomu, aby dohnal rekordmana ankety Tomáše Engeho. Světový šampion v automobilových soutěžích v kategorii WRC2 Kopecký vyhrál pojedenácté. Tovární jezdec Škody ovládl kategorii rallye a maratony a stal se i absolutním vítězem. Anketu Zlatá řídítka pro nejlepšího motocyklového jezdce vyhrál Jakub Kornfeil.

Jan Kopecký se Zlatým volantem
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Loňská sezona dopadla po sportovní i osobní stránce skvěle. Nic bych neměnil, vše dopadlo perfektně. Volant je nejprestižnější anketa v Česku, jsem rád, že jsem vyhrál. Jen mě mrzí, že je letos volant jen jeden. Zasloužili by si ho i ostatní vítězové," řekl Kopecký s odkazem na to, že další ocenění obdrželi nově zlaté trofeje v podobě vázy.

Stejně jako Kopecký dokázali na loňská vítězství navázat Adam Lacko v kategorii závody na okruzích, Petr Nikodém (autokros a rallyekros) a Patrik Hájek (motokáry). Lacko anketu ovládl potřetí v řadě a počtvrté vůbec. Hájek, který loni jako první Čech vyhrál světový šampionát motokár, má už šestý "volant", poprvé se ze zisku trofeje radoval již v roce 2006.  

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký získal 11. Zlatý volant a rekord Engeho má na dosah

Kategorii závody do vrchu ovládl Lukáš Vojáček, jenž se třetím vítězstvím vyrovnal otci Petrovi. Cenu Elišky Junkové pro nejlepší ženu převzala účastnice Rallye Dakar Olga Roučková, talentem roku se stal sedmnáctiletý automobilový jezdec Petr Semerád.  

Zlatá řídítka získal potřetí v kariéře motocyklista Jakub Kornfeil, který se slavnosti nezúčastnil, protože momentálně absolvuje v Jerezu oficiální testy před startem silničního mistrovství světa. Druhý skončil stejně jako loni freestyle motokrosař Libor Podmol a třetí místo obsadil Karel Abraham.

Trofeje za celoživotní přínos motorsportu dostali bývalý pilot F1 Ralf Schumacher z Německa a brazilská motocyklová legenda Alex Barros a čestné ocenění Osobnost světového motorsportu převzal stále aktivní závodník a poslední vítěz Světového poháru WTCR Gabriele Tarquini z Itálie.    

O nejlepších českých automobilových a motocyklových sportovcích rozhodlo 24 členů odborné poroty a historicky poprvé promluvili vahou jedné třetiny do výsledků i fanoušci, kteří udělili téměř 20 000 hlasů.    

Nejvíce jich dostal pilot kamionu na Rallye Dakar Martin Macík, který se právě díky 3068 hlasům veřejnosti posunul ve své kategorii na třetí místo. "Hlasování veřejnosti se osvědčilo. Nikdo se nesnažil podvádět a musím říci, že čeští fanoušci mají i vysokou míru odbornosti," řekla výkonná ředitelka pořádající Agentury Pozitif Jana Svobodová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články