Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kopecký skončil na Rallye Azory třetí, vyhrál Hänninen

Ponta Delgada (Portugalsko) - Třetí místo na Rallye Azory obsadil jezdec továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký. Celkově vyhrál šestý závod seriálu Intercontinental rallye challenge jeho týmový kolega Juho Hänninen z Finska, který se dostal i do čela průběžného pořadí seriálu. Úspěch mladoboleslavské automobilky na portugalském ostrově Sao Miguel podtrhl druhým místem Nor Andreas Mikkelsen startující v šampionátu vypsaném zejména pro vozy kategorie S2000 s podporou britského importéra Škody.

Od první čtvrteční etapy se Kopecký držel na čtvrtém místě, k posunu mu pomohly dnešní problémy loňského vítěze Bruna Magalhaese, který po třináctém měřeném testu ze šotolinové rallye odstoupil. Český pilot poté už kontroloval třetí místo; na vedoucí duo Hänninen - Mikkelsen ztrácel, před čtvrtým Bryanem Bouffierem z Francie měl dostatečný náskok.

Hänninen rozhodl vyrovnaný souboj finsko-norského dua ve svůj prospěch na čtrnácté erzetě, kde odrazil útok Mikkelsena. O dvě rychlostní zkoušky později zvýšil náskok na téměř půl minuty a bylo rozhodnuto. Finský pilot, který startuje v seriálu IRC jen příležitostně, si tak připsal třetí výhru ve čtvrtém startu. Přestože je pro Hänninena letos prioritou mistrovství světa, má v případě dalších startů reálnou šanci na obhajobu loňského titulu v IRC.

Šampionát IRC bude pokračovat sedmým závodem ve Zlíně. Barum rallye se uskuteční od 26. do 28. srpna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články