Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kopecký skončil na belgické Ypres rallye druhý, vyhrál Meeke

Ypres - Český automobilový jezdec Jan Kopecký obsadil druhé místo na belgické Ypres rallye, pátém podniku série Intercontinental Rallye Challenge. Zopakoval tím svůj výsledek z předchozího závodu na Azorských ostrovech. Člen továrního týmu Škoda Motorsport nestačil na specifické asfaltové soutěži jen na Brita Krise Meekeho, za kterým zaostal o dvacet vteřin.

Jan Kopecký
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Kopecký se v popředí rallye držel od první rychlostní zkoušky, po páteční první etapě mu patřilo třetí místo. Na stříbrnou pozici se posunul poté, co měl domácí obhájce prvenství z loňského roku Freddy Loix ve třinácté erzetě defekt. Loix kvůli tomu přišel o šanci bojovat s Meekem o prvenství a nakonec skončil třetí.

Meeke si tak v Belgii upevnil postavení v čele průběžného pořadí šampionátu IRC, neboť si připsal již třetí prvenství v sezoně. Loix je druhý, Kopecký se posunul na třetí místo, poté co předstihl Nicolase Vouilloze z Francie.

Defekt v posledním měřeném úseku stál třetí místo druhého člena mladoboleslavského továrního týmu Juho Hänninena. Po patnácté erzetě byl bronzový, ale nakonec klesl na páté místo. Vedle Loixe jej předstihl i další domácí jezdec Pieter Tsjoen. Elitní šestici neoficiálního pořadí tak zcela ovládly vozy Škoda a Peugeot, kromě Kopeckého a Hänninena totiž všichni ostatní jeli se speciály francouzské automobilky.

Šampionát IRC pokračuje šestým dílem od 9. do 11. července v Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články