Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kopecký si znovu podmanil Rally Bohemia a s předstihem slaví český titul

Mladá Boleslav - Úlohu hlavního favorita splnil "do puntíku". Jan Kopecký, tovární jezdec Škody, na domácí půdě exceloval. Sedmým triumfem se stal nejúspěšnějším pilotem v historii Rally Bohemia a dva závody před koncem si zajistil pátý titul mistra České republiky v kariéře.  

Jan Kopecký (vpravo) se spolujezdcem Pavlem Dreslerem
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Pětatřicetiletý Kopecký vyhrál všech pět letošních závodů MČR v automobilových soutěžích. Průběžně druhý Václav Pech, který byl druhý i na "Bohemce", jej už nemůže předstihnout ani v případě, že by vyhrál zbývající Barum rallye Zlín a následnou Rallye Příbram. Třetí místo obsadil Jan Černý.

"Možná to tak nevypadalo, ale vždy je těžké dojet až do cíle. Stát se může cokoliv. Mohu udělat chybu, může zlobit technika, ale jak je vidět, tak jsme byli všichni skvěle připraveni. Velký dík patří Pavlovi (Dreslerovi – spolujezdci, pozn. autora), a Škodovce. Vyhráli jsme doma pod komínem, čímž je zisk titulu výjimečný," řekl Kopecký.

Pětatřicetiletý pilot se do čela soutěže dostal po druhé z 11 rychlostních zkoušek a první místo již neopustil. Pecha porazil o 69 sekund, Černý zaostal o dalších 27 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký si vítězstvím v Rally Bohemia zajistil titul MČR

"Bylo tady proměnlivé počasí. V sobotu i dnes byly některé vložky hodně těžké. Rezerva je vždy, dokud člověk nevyletí ven. V sobotu jsme jeli hodně rychle, dnes už bylo tempo hlavně udržovací. Zejména na erzetě Radostín bylo k chybě hodně blízko," dodal Kopecký.

Pech za vítězem zaostal o více než minutu, přesto byl s pátým druhým místem v sezoně spokojený. "Honza nám trošku ujel, ale druhé místo jsme si pohlídali celkem s přehledem. A i když to byl boj, tak máme relativně velký náskok, takže naprostá spokojenost," řekl Pech, jenž v posledních letech svádí s Kopeckým marný boj o vítězství. "Teoretická šance Škodovku porazit je vždy, ale praktická už pár let nefunguje," pousmál se zkušený jezdec.

Na Rally Bohemia se do startovního pole vrátil po téměř třech letech Roman Kresta. Pětinásobný český šampion a šestinásobný vítěz zdejší soutěže nakonec skončil pátý, když hned v sobotu ráno v boji s nejlepšími hodně ztratil po špatné volbě pneumatik.

"I tak jsem spokojený. Byl to složitý a náročný závod. Jako všechny Bohemky, které jsem jel. Zvolili jsme jednou špatně pneumatiky, ale to se stává. Celkem to ale bylo dobré," řekl Kresta, který dokázal vyhrát i jednu z rychlostních zkoušek. "Bylo to poté, co jsem pokazil tu volbu pneumatik, a jak jsem byl naštvaný, tak jsem si řekl, že to zkusíme, abych věděl, jak na tom jsme. Teď už se těším na Barumku," dodal Kresta s výhledem na zlínskou rallye, která se pojede od 25. do 27. srpna.

Rally Bohemia, pátý závod seriálu MČR v automobilových soutěžích:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:34:23,3, 2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -1:09,5, 3. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia R5) -1:37,0, 4. J. Szeja, M. Szeja (Ford Fiesta R5) -1:45,7, 5. Kresta, Starý (Škoda Fabia R5) -2:06,7, 6. Jakeš, Ehlová (Ford Fiesta R5) -2:57,1, 7. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -3:07,1, 8. Štajf, Skácelová (Škoda Fabia R5) -3:26,9.

Průběžné pořadí TrueCam MČR v automobilových soutěžích:

1. Kopecký 297, 2. Pech 229, 3. J. Černý 146.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články