Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kopecký si na Šumavě buduje solidní náskok, za ním se drží Černý

Klatovy – Do Rallye Šumava vstoupil nejrychleji trojnásobný vítěz Jan Kopecký. Po prvním dnu vede o půlminutu před druhým Janem Černým. Třetí příčku drží Václav Pech.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Skřivánek Petr

Kopecký, který útočí na Šumavě na třetí výhru za sebou a celkově čtvrtý triumf v kariéře, zatím vyhrál všechny čtyři měřené testy. První etapa jich měla obsahovat pět, ale poslední erzeta byla zrušena kvůli oleji na trati.

"Auto funguje skvěle. Oproti Valašce jsme trochu změnili nastavení a jsem moc spokojený," uvedl Kopecký. "Vždy se dá jet rychleji, ale nastavili jsme správné tempo. Ještě můžeme zatáhnout, ale teď by to bylo zbytečné," řekl obhájce titulu.

O vítězi 52. ročníku rallye se rozhodne v sobotu, kdy je na programu zbývajících osm rychlostních zkoušek. Vítěz bude v Klatovech dekorován před 19. hodinou.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký nejrychleji vstoupil do Rallye Šumava

Rallye Šumava Klatovy, druhý závod seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 3 RZ:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 20:55,1, 2. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia R5) -18,6, 3. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -22,3, 4. J. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -27,7, 5. Trněný, Pritzl (Škoda Fabia WRC) -37,2, 6. J. Szeja, M. Szeja (Pol./Ford Fiesta R5) -44,1. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články