Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kopecký se po vítězství blíží k domácímu titulu

Mladá Boleslav - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál potřetí za sebou Rallye Bohemia a upevnil si vedení v seriálu. Druhý skončil s odstupem 51 sekund Václav Pech. Ze souboje o třetí místo vyšel nejlépe Štěpán Vojtěch.

zdroj: ČTK autor: Ján Honza

"Statistiky, kolikrát jsem kde vyhrál, a kde ne, nesleduji. Snažím se připravit na každý závod stejně a pokud možno tak, abychom ho vyhráli nebo alespoň byli na bedně. Z pohledu týmu je to důležitá výhra, povedlo se to zde málokomu," řekl Kopecký. Bohemia má totiž stejně jako tovární tým sídlo v Mladé Boleslavi. "Je to super zpráva, ale nemyslel jsem na to," uvedl ke svému hattricku.

Třiatřicetiletý Kopecký byl v čele rallye od první rychlostní zkoušky. V sobotu s ním ještě držel krok týmový kolega Esapekka Lappi z Finska, jenž ale v závěru první etapy udělal chybu, měl defekt a ztratil přes dvě minuty.

"Lappi byl za námi kousek, ale pak udělal dvě chyby a tím se vyřadil ze hry. To se může stát, je to mladý kluk a chtěl nás asi pozávodit. Ale nevyšlo mu to," uvedl Kopecký, který vyhrál i čtvrtý závod MČR a opět se přiblížil k zisku mistrovského titulu. Ten může slavit již na konci srpna na Barum rallye ve Zlíně. "Je to další a velký krok. Ve Zlíně se pojede mistrovství Evropy a určitě mě bude zajímat první místo absolutně," řekl Kopecký.

Václav Pech ve svém Mini Cooperu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Obhájce titulu Pech si na Mladoboleslavsku a Liberecku připsal třetí druhé místo v sezoně, tentokrát však na Kopeckého od začátku nestačil. I proto byl jezdec vozu Mini s druhým místem spokojený. "Na Honzu jsme jednoznačně neměli. Ujížděl nám vložku po vložce, takže druhé místo bylo maximum, které jsme mohli získat," uvedl Pech.

Boj o celkový triumf v MČR ale ještě nevzdává. I proto, že do konečného hodnocení se počítá pět ze šesti výsledků a Barum rallye má koeficient 1,5; ve hře tak bude 120 bodů. "Na předcházejících soutěžích jsem cítil, že máme na první místo, tak jsem se o něj snažil jet. Tady na to nebylo. Honza nám furt ujížděl, ať jsme dělali, co jsme dělali. Moc chyb bychom u sebe nenašli a i auto fungovalo," dodal Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký na Rallye Bohemia porazil Pecha

Trochu nečekaně skončil třetí Vojtěch, jenž přitom ukončil aktivní kariéru v roce 2007 a od té doby se objevil jen příležitostně v několika rallye. "Přijeli jsme se svést, ale auto nám kupodivu pořád sedí a je to hezké svezení. Užívali jsme si to, i když jsme při testování měli problémy. Kluci si ale mákli a teď auto fungovalo jako hodinky," pochvaloval si Vojtěch, jenž startoval se starým modelem Peugeot 206 WRC.

K umístění na stupních vítězů Vojtěchovi pomohlo i odstoupení Jana Dohnala, který byl po 10 ze 13 rychlostních zkoušek třetí. Pak jej ale zastavila technická závada a Vojtěch v závěru předjel i Pavla Valouška. "Když jsme se dozvěděli, že Dohnal má problémy, tak jsem věřil, že by to mohlo vyjít. Snažili jsme se ale na to moc nemyslet, protože víme, že když na to začneme myslet, může se něco stát. Vyšlo to, asi jsme zkušení," smál se Vojtěch.

Rallye Bohemia, čtvrtý díl mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:20:33,0, 2. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) -51,0, 3. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -2:15,0, 4. Lappi, Ferm (Fin./Škoda Fabia R5) -2:20,3, 5. Valoušek, Havelková (Škoda Fabia S2000) -2:24,5, 6. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -2:58,6, 7. Vlček, Žáková (Subaru Impreza WRC) -3:27,2, 8. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -3:28,8.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články