Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kopecký přišel v posledním závodě sezóny o triumf

Limassol - Továrnímu jezdci Škody těsně unikl titul šampióna v seriálu Intercontinental Rallye Challenge. Kopecký dojel v posledním závodě sezony na Kypru na druhém místě. Celkový triumf mu tak unikl o jediný bod, když ho předstihl vítěz Kyperské rallye Nor Andreas Mikkelsen.

Mikkelsenovi, který startoval také s podporou Škody, ale oficiálně v barvách britského importéra mladoboleslavské automobilky, pomohl k titulu systém bodování seriálu, kdy poslední dva díly seriálu jsou lépe ohodnoceny. V závěrečné Kyperské rallye získávají jezdci dokonce dvojnásobný počet bodů.

"Systém koeficientů nás připravil o titul, bylo to ale stejné pro všechny. I tak to byla dobrá sezona," řekl v cíli poslední rychlostní zkoušky. Kopecký, který byl v IRC celkově druhý i v minulých dvou letech. Český jezdec byl ještě před poslední soutěží v čele celkového bodování, na Kypru ale o titul přišel.

Dojatý Mikkelsen v cíli posledního měřeného testu jen těžko zadržoval slzy. "Nikdy by mě nenapadlo, že se něco podobného stane. Byla to neuvěřitelná sezona. Nemám slov," radoval se Nor, který začal sezonu nehodou na Rallye Monte Carlo a poprvé vyhrál až v říjnu ve Skotsku. Výhry na lépe bodovaných rallye mu ale pomohly k životnímu úspěchu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články