Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kopecký je na Rallye Monte Carlo až devátý

Valence (Francie) - Jan Kopecký se Škodou Fabia neudržel ve druhém dnu Rallye Monte Carlo šesté místo a před závěrečnou etapou zahajovacího závodu seriálu Intercontinental rallye challenge klesl na deváté místo. Nedařilo se ani kolegovi českého jezdce z továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninenovi, který ztratil průběžné vedení a po osmi rychlostních zkouškách je šestý. Oba doplatili na špatnou volbu pneumatik pro závěrečné dvě rychlostní zkoušky dnešního dne. Rallye pokračuje v pátek a v noci na sobotu závěrečnými pěti měřenými testy, cíl je v sobotu v 1:30.

Do pozice lídra se před pátečním pětidílným finále posunul Francouz Bryan Bouffier s peugeotem. Hänninen na něj ztrácí 2:35 minuty, Kopecký téměř osm minut. Průběžně nejlepším pilotem startujícím s podporou mladoboleslavské automobilky je průběžně třetí Freddy Loix z Belgie, který na Bouffiera ztrácí přes minutu.

"Monte Carlo je o volbě pneumatik. Ve středu jsme byli maličko šťastnější než peugeot a dnes to bylo naopak. A hodně naopak," řekl šéf týmu Michal Hrabánek novinářům. Kopecký i Hänninen odstartovali do závěrečné sekce druhé etapy na takzvaných přechodných pneumatikách, většina jejich soupeřů na zimních nebo dokonce zimních s hřebíky. A mnohem lépe se poté vyrovnali s nově napadlým sněhem na trati v horských erzetách.

Po vydařeném prvním dnu se tak nálada v továrním týmu Škody rapidně změnila. "Kdyby to bylo přesně naopak, všichni by byli chytří. Nebylo to optimální, to vidíme. Odstoupit z prvního místa je špatné, polovina soupeřů se ale rozhodla stejně. Vypadáme jako idioti, je to tak," uvedl Hrabánek.

Oběma jezdcům do řeči nebylo

Kopecký odkázal novináře na vedení týmu a osoby zodpovědné za předpověď počasí. Hänninen, jenž kvůli chybné volbě přišel o vedení, byl stručný. "Nebylo snadné pokaždé správně vybrat pneumatiky. Tohle se prostě občas stává," řekl loňský šampion seriálu IRC, který si přitom původně chtěl nechat "obout" zimní pneumatiky. Na poslední chvíli se ale rozhodl svůj úmysl změnit a vybral si stejné pneumatiky jako Petter Solberg.

Že by měl šanci v pátek zaútočit na vítězství, Hänninen nepředpokládá. "Nikdo neudělá stejnou chybu jako my," řekl Hänninen jasně. S tím prakticky souhlasí i Hrabánek. "Pokud budou podmínky konstantní, těžko se něco dramaticky změní," řekl šéf týmu.

Výsledky Rallye Monte Carlo:

1. Bouffier, Panseri 2:14:38,8,

2. Delecour, Savignoni (všichni Fr./Peugeot 207) -28,0,

3. Loix, Miclotte (Belg./Škoda Fabia) -1:05,5,

4. Wilks, Pugh (Brit./Peugeot 207) -1:20,5,

5. Sarrazin, Renucci (Fr./Peugeot 207) -1:41,1,

6. Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia) -2:35,7,

...9. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia) -7:51,7,

...20. Štajf, Gál (ČR/Subaru Impreza) -20:04,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články