Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kopecký dojel v rallye na Madeiře druhý, v seriálu IRC si upevnil pozici

Funchal (Portugalsko) - Český automobilový jezdec Jan Kopecký obsadil druhé místo v Rali Vinho Madeira, osmém podniku seriálu Intercontinental rallye challenge. Pilot továrního týmu Škoda Motorsport nestačil jen na Belgičana Freddyho Loixe, který na portugalském ostrově startoval také v barvách mladoboleslavské automobilky. Úspěch Škody podtrhl třetím místem Fin Juho Hänninen, který se udržel v čele průběžného pořadí šampionátu.

"S druhým místem jsme spokojeni. Freddy to tady zná lépe, třikrát zde už startoval, což bylo rozhodující. Nechtěl bych ale snižovat jeho výkon, jel skvěle," uvedl Kopecký, který popáté v sezoně vystoupil na pomyslné stupně vítězů.

Kopecký se na druhé místo posunul v sobotu, jeho těsný souboj s Krisem Meekem ukončila technická porucha soupeře. "Přetahovali jsme se o vteřinky a myslel jsem, že budeme pokračovat. Měl ale problém s autem, vytekl mu olej," uvedl český pilot, jenž se i poté snažil jet rychle. I když šance, že předstihne Loixe byla minimální a Hänninen jej bezprostředně neohrožoval. "Snažil jsem se zažít si trať, kdybychom se sem někdy vrátili," vysvětlil Kopecký.

V seriálu IRC je Kopecký druhý

Český pilot si v IRC upevnil druhé místo, ale na svého finského týmového kolegu ztrácí již jen sedm bodů. Průběžné pořadí seriálu je částečně zkreslené, neboť v konečném hodnocení se bude započítávat jen sedm z dvanácti možných výsledků.

Devátým dílem šampionátu bude zlínská Barum rallye, která se uskuteční od 27. do 29. srpna. "Je to pro nás vrchol sezony. Bude to ale těžký závod s obrovskou konkurencí. Moc se na to ale těšíme a uděláme vše proto, abychom obhájili vítězství," dodal Kopecký.

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia S2000
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články