Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kopecký dojel v Italské rallye třetí

Olbia (Itálie) - Český pilot Jan Kopecký obsadil třetí místo v Italské rallye. Pátý díl seriálu Intercontinental Rallye Challenge vyhrál jeho kolega z továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen, který si tím upevnil vedení v pořadí šampionátu. Kopecký je průběžně druhý. Hänninen si připsal druhé prvenství v sezoně, nejlepší byl i v Argentině. V čele IRC má nyní náskok jedenácti bodů na Kopeckého. Škoda kraluje i hodnocení značek, ve všech odjetých soutěžích seriálu byly mezi trojicí nejlepších na pomyslných stupních vítězů dvě fabie. Šampionát IRC bude pokračovat dalším závodem od 24. do 26. června v Belgii, kde se pojede asfaltová Ypres Rallye.

Hänninenovi k výhře pomohla i nehoda Chrise Meekeho, jenž se na desáté rychlostní zkoušce neudržel na trati a rallye pro něj předčasně skončila. Úřadující šampion IRC byl v úvodu dnešního programu hlavním soupeřem Hänninena v boji o první místo. "Počítal jsem s tím, že na mě bude tlačit, protože jsem ho o erzetu dříve předstihl. Myslel jsem si, že to bude boj do posledního testu, ale nebyl. To je ale rallye," řekl Hänninen.

Již předtím finsko-britská dvojice předstihla nejrychlejšího muže sobotní etapy Itala Paula Andreucciho, jemuž se v druhém dnu tolik nedařilo. Souboj Kopeckého s Andreuccim byl největším dramatem odpoledního programu. Český pilot dopoledne výrazně snížil náskok Itala, ale ve druhé části domácí jezdec upravil nastavení svého peugeotu a z vyrovnaného souboje nakonec vyšel vítězně. Andreucci Kopeckého porazil o 2,6 vteřiny.

Výsledky Italské rallye

1. Hänninen, Markkula (Fin. / Škoda Fabia S2000) 2:31:28,6,

2. Andreucci, Andreussiová (It. / Peugeot 207 S2000) -35,6,

3. Kopecký, Starý (ČR / Škoda Fabia S2000) -38,2,

4. Neuville, Klinger (Belg. / Peugeot 207 S2000) -5:58,6,

5. B. Magalhaes, C. Magalhaes (Portug. / Peugeot 207 S2000) -9:55,8,

Průběžné pořadí IRC:

1. Hänninen 42,

2. Kopecký 31,

3. Wilks (Brit. / Škoda Fabia S2000) 25.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články