Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kopecký cílí před startem rallyeové sezony na mistrovský hattrick

Praha - Hlavním favoritem nadcházející české rallyeové sezony je opět tovární jezdec Škody Jan Kopecký. Jeho cíl je jasný a očekávaný: navázat na předešlé dva mistrovské tituly a získat zlatý hattrick. Zároveň se bude snažit prodloužit domácí dominanci, na českých soutěžích už dva roky neprohrál a celkem si připsal již 11 prvenství v řadě.

"Cíle jsou jasné. Chtěli bychom obhájit titul, získat hattrick a osobně bych se rád pokusil i o třetí výhru v řadě na Barumce. To by bylo super a hodně by se mi to líbilo," řekl Kopecký. Prvním podnikem MČR bude Valašská rallye, která se pojede příští týden o víkendu.

Pětatřicetiletý jezdec si v minulých dvou letech zajistil titul vždy poměrně suverénně a s předstihem. Pokaždé vyhrál pět soutěží a na šesté již nemusel startovat.

"Bylo by fajn, kdybychom opět vyhrávali, ale myslím, že letos to bude mnohem obtížnější, protože je tady spousta kluků, kteří se s auty naučili jezdit. A je úžasné, že jsme za dva roky neměli ani jediný technický problém, spolehlivost Fabie R5 je na špičkové úrovni," ocenil kvality a připravenost mladoboleslavského vozu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký: Jsem rád, že se Valašská rallye vrací do kalendáře

Rok 2017 bude oproti loňsku zřejmě složitější i proto, že jeho hlavní rival posledních let Václav Pech se vrací za volant konkurenceschopného vozu a bude závodit s Fordem Fiesta R5.

"Venca ukazuje, že umí řídit jakékoliv auto, do kterého sedne. Porsche byl ale asi přešlap vedle. Předpokládali, že nám na některých soutěžích bude stačit, ale tak tomu nebylo. Jsem rád, že se vrací do čtyřkolky, protože loni jsem neměl hlavního soupeře, jakým byl on nebo dříve Roman Kresta," podotkl Kopecký, který český titul získal již čtyřikrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články