Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kopecký byl na San Remu čtvrtý

San Remo (Itálie) - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký obsadil na Rallye San Remo čtvrté místo a upevnil si vedení v seriálu Intercontinental rallye challenge. Italskou soutěž, devátý díl šampionátu, vyhrál v dramatickém finiši Belgičan Thierry Neuville, který porazil Andrease Mikkelsena z Norska o 1,5 sekundy. Třetí místo obsadil na asfaltové rallye, jež byla v minulosti součástí mistrovství světa, Francouz Brian Bouffier.

Dvě rallye před koncem IRC má Kopecký v čele průběžného pořadí náskok 25 bodů před Neuvillem a Loixem, kterého z boje o vítězství v San Remu vyřadila havárie v jedenáctém měřeném testu. V tu chvíli pilot Fabie S2000 vedl.

Skotská a Kyperská rallye, které seriál zakončí, jsou však bodovány bonusově, takže šanci na titul má vedle momentálně elitní trojice i čtvrtý Juho Hänninen z Finska. Druhý tovární jezdec Škody a loňský šampion IRC se však v letošní sezoně spíše soustředí na starty v MS, kde kraluje průběžnému pořadí kategorie SWRC. Do konečného hodnocení se počítá jen sedm výsledků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články