Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolomý skončil v Číně na jedenáctém místě, vyhrály kamazy

Čung-wej (Čína) - Martin Kolomý obsadil v Rallye Hedvábná stezka po penalizaci konečnou jedenáctou příčku. Celkovému pořadí vládli ruští piloti kamazů. 

Martin Kolomý
zdroj: ČTK autor: BUGGYRA media

Kolomý ve 12. etapě přišel o průběžnou třetí pozici kvůli problémům s řízením. Zůstal stát ve špatně přístupném terénu, dokud se týmu nepodařilo nadvakrát dopravit vrtulníkem na místo náhradní díl. Napoprvé při shození z dvacetimetrové výšky součástka praskla.

"Jak se říká, když se to kazí, tak pořádně. Naštěstí shoz číslo 2 z výšky pěti metrů dopadl podstatně lépe a Phoenix je provozu schopný. Jsme rádi, že se nám podařilo dostat Martina zpět na trať a do závodu," uvedl ředitel vývoje týmu Buggyra Robin Dolejš.

"Je to velká škoda přijít o celkové umístění tak blízko před cílem," řekl Kolomý. Do 13. etapy vyrážel ze zadních pozic. "Startovat zezadu je peklo, cesty jsou rozježděné a nedá se vůbec jet. Na některé duny jsme si museli několikrát najíždět, abychom nikde nezapadli. Phoenix ale zase letí, tak valíme dál," hlásil v průběhu předposlední etapy s 318 měřenými kilometry.

Celkovému pořadí dál vládnou ruští piloti kamazů. Vede Dmitrij Sotnikov před Antonem Šibalovem a Airatem Mardějevem, stejné bylo pořadí i ve 13. etapě. V čele soutěže automobilů je už s více než hodinovým náskokem Francouz Cyril Despres s peugeotem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články