Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Königova premiéra mezi superbiky skončila bez bodů

Ve třetí desítce skončil i v dalších jízdách motocyklový jezdec Oliver König. Ve druhé jízdě superbikové Velké ceny Aragonie v Alcaňizu navazoval na 22. místo ze soboty, v dopoledním sprintu zaznamenal o jednu příčku horší výsledek. Dvacetiletý závodník má za sebou premiérový víkend v sezoně, před níž se do nejsilnější třídy přesunul z kategorie Supersport 300. Superbiky si poprvé vyzkoušel při listopadovém debutu v závěrečném závodu sezony v Indonésii.

Je nám líto, video expirovalo.
König rozjel sezonu v superbicích bez bodu

Stejně jako v sobotu dojel König v druhém hlavním závodě jako předposlední z jezdců, kteří se dostali do cíle. Tentokrát se ale na trati více dostával do soubojů a jezdil i ve skupince. "Závod to byl hodně náročný, protože bylo vedro a od motorky šlo hodně horka. Takže se mi docela špatně dýchalo. Prvních deset kol bylo dobrých, pak jsem začal pociťovat únavu. Na tom teď budu muset zapracovat," uvedl König v tiskové zprávě.

V závěru ze skupinky jezdců odpadl. "Začal jsem se ztrácet zejména kvůli rukám, které musím posílit, hlavně tricepsy a pravou ruku. Tu jsem si bohužel před sezonou během tréninku zlomil. Určitě si na to ale nestěžuji, není to jen o ruce," řekl König.

Druhý den ovládl Španěl Álvaro Bautista, dvěma triumfy navázal na sobotní druhé místo a ujal se vedení v průběžném pořadí. Šampionát bude pokračovat za dva týdny v Assenu.

Úvodní závod mistrovství světa superbiků Alcaňizu (Španělsko):

Sprint: 1. Bautista (Šp./Ducati) 18:19,201, 2. Rea (Brit./Kawasaki) -5,141, 3. Razgatlioglu (Tur./Yamaha) -6,008, ...23. König (ČR/Kawasaki) -37,920.

Druhý závod: 1. Bautista 33:17,081, 2. Rea -4,393, 3. Razgatlioglu -6,223, ...22. König -1:07,061.

Průběžné pořadí MS (po 1 z 12 závodů): 1. Bautista 57, 2. Rea 54, 3. Razgatlioglu 39.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články