Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

König si na domácím okruhu vyjel třetí místo, Hanika mezi superbiky nedokončil

Motocyklový jezdec Karel Hanika nedokončil po pádu úvodní závod mistrovství světa superbiků v Mostě. Z vítězství se radoval Turek Toprak Razgatlioglu. V doprovodném závodě kategorie Supersport 300 zazářil Oliver König, který dojel třetí a připsal si nejlepší výsledek v kariéře.

Karel Hanika
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Otto Moretti

Hanika startující při superbikové premiéře na severu Čech na divokou kartu se ve všech trénincích umístil v první desítce, hlavní část programu prvního dne se mu ale nevydařila. Nejprve upadl při kvalifikačním superpole a do závodu nakonec odstartoval ze 13. místa.

V bodované jízdě se pětadvacetiletý závodník krátce po startu propadl na 18. pozici, následně se posunul na 15. místo, ale poté jej zastavil pád v úvodní šikaně mosteckého okruhu. Na stejném místě skončily naděje i řady dalších jezdců.

Stejně jako Hanika do cíle nedojel po pádu ani lídr MS a šestinásobný šampion Jonathan Rea z Velké Británie. V průběžném pořadí druhý Razgatlioglu, který v závěru vyšel vítězně ze souboje s Britem Scottem Reddingem, snížil odstup na Reu na dvanáct bodů. Třetí dojel Andrea Locatelli z Itálie.

Stejně jako v pátek se dařilo Königovi, který byl v kvalifikaci druhý a druhý projel i cílem za Victorem Steemanem z Nizozemska. Následně ale český jezdec dostal penalizaci v podobě posunu o jedno místo za překročení traťových limitů. Ve výsledcích jej přeskočil Španěl Alejandro Carrión.

"Nervozita byla velká, hlavně z první zatáčky. To, co se tam dělo, byl fakt mazec. Furt tam docházelo k soubojům, v každém kole tam byly kontakty a kombinézu mám více černou než bílou. Jsou to ale závody. To, co máme rádi," radoval se König, jenž si užil i podporu domácích fanoušků. "Je to mazec. Mám snad zlomenou ruku z toho, jak jsem po dojezdu bušil do nádrže a děkoval fanouškům. Je krásné si tento pocit užít na domácím okruhu," dodal.

Výsledky mistrovství světa superbiků v Mostě

Závod mistrovství světa superbiků v Mostě:

První závod: 1. Razgatlioglu (Tur./Yamaha) 34:14,370, 2. Redding (Brit./Ducati) -0,040, 3. Locatteli (It./Yamaha) -13,838, ...Hanika (ČR/Yamaha) nedokončil.

Průběžné pořadí MS: 1. Rea (Brit./Kawasaki) 243, 2. Razgatlioglu 231, 3. Redding 182.

Supersport 600: 1. Odendaal (JAR/Yamaha) 20:19,624, ...20. Vostatek -2 sektory, 30. Mrkývka (oba ČR/Yamaha) -1 kolo.

Průběžné pořadí MS: 1. Aegerter (Švýc./Yamaha) 182.

Supersport 300: 1. Steeman (Niz./KTM) 25:12,026, ...3. König (ČR(Kawasaki) -5,345, 16. Svoboda (ČR/Yamaha) -18,904, 32. Geigl -38,504, Červenka (oba ČR/Kawasaki) nedokončil.

Průběžné pořadí MS: 1. Huertas (Šp./Kawasaki) 118, ...15. König 27, 28. Svoboda 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články