Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klymčiw je po pádu a operaci na Rallye Dakar konečně z nemocnice doma

Chtěl do desítky v konečném pořadí motocyklistů v Rallye Dakar, místo toho skončil se dvěma zlomenými obratli v nemocnici. Tu Ondřej Klymčiw po měsíci opustil a je konečne doma. Dvaatřicetiletý jezdec, který strávil tři týdny v nemocnici v Limě a prvního února byl převezen do pražské Nemocnice Na Homolce. Své propuštění oznámil závodník na svém Facebooku.

Klymčiw se zranil při pádu ve třetí etapě 40. ročníku Rallye Dakar. Před operací zlomených obratlů i po ní byl dlouho udržován v umělém spánku, plánovaný zákrok museli lékaři několikrát posunout.

Operaci páteře nakonec český motocyklista podstoupil 13. ledna, o pár dní později musel absolvovat další zákrok kvůli tekutině v plicích. Na konci ledna se jeho zdravotní stav zlepšil natolik, že mu lékaři dali svolení absolvovat dlouhou cestu z Peru.

Ještě týden však musel strávit pod dohledem specialistů v pražské nemocnici. Na Rallye Dakar startoval Klymčiw počtvrté. Loni byl v kategorii motocyklistů jedenáctý. Havárií pro něj soutěž skončila i před dvěma lety, kdy si po pádu ve vysoké rychlosti vykloubil kyčel a poranil pánev, slezinu a hrudník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články