Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

"Kdo umí, ten umí." Loeb je při návratu v Monte Carlu ve vedení

Monte Carlo – Že ze svého umu vůbec nic nezapomněl, ukazuje hned od úvodu Rallye Monte Carlo exmistr světa Sébastien Loeb. Čtyřicetiletý pilot citroënu, jenž se do seriálu vrátil na jeden závod, je po dvou rychlostních zkouškách na prvním místě před mistrem světa a francouzským krajanem Sébastienem Ogierem o 13,3 sekundy. Martinu Prokopovi patří po první etapě 11. místo s mankem minuty a 18 sekund.

Sébastien Loeb během Rallye Monte Carlo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Devítinásobný světový šampion Loeb opustil seriál MS před čtrnácti měsíci a od té doby se věnuje okruhovým závodům. Při jednorázovém návratu k rallye se uchází o osmý triumf v Monte Carlu.

Hned v první erzetě nedal soupeřům na trati pokryté místy ledem a sněhem šanci a Ogiera porazil dokonce o půl minuty. V devatenáctikilometrové "odvetě" jej předčili oba piloti Volkswagenu a loňští vládci šampionátu Ogier a Jari-Matti Latvala z Finska. Tomu patří průběžné třetí místo se ztrátou 36 sekund na lídra.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě (po 2 z 15 RZ):

1. Loeb, Elena (Fr./Citroën DS3) 30:08,2, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -13,3, 3. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -36,1, 4. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) -38,6, 5. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS) -47,4, 6. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -59,8, ...11. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -1:18,9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články