Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Junior Klíma byl třetí v plochodrážní Zlaté stuze, Krajčovič bodoval ve flat tracku

Daniel Klíma obsadil v plochodrážním závodě juniorů o Zlatou stuhu třetí místo. V Pardubicích se radoval z výhry Norick Blödörn a postaral se o první německý triumf od roku 2006. Petr Chlupáč šestičlennou jízdu nedokončil. Dařilo se Ervínu Krajčovičovi, který na tzv. americké ploché dráze získal stříbrný věnec v závodě MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Krajčovič získal pro Česko první medaili v MS ve flat tracku

Devatenáctiletý jezdec pražské Markéty Klíma byl s jedním vítězstvím, dvěma druhými místy a jedním třetím nejúspěšnějším závodníkem základní části a postoupil přímo do finále. Chlupáč, který také vyhrál jednu rozjížďku, uspěl v jízdě "poslední šance".

Blödorn ve Zlaté stuze ukončil sérii tří polských vítězství, nejlepším jezdcem plochodrážní velmoci byl Bartolomiej Kowalski na druhém místě. Dosavadními německými vítězi byli Mirko Wolter (1994) a Christian Hefenbrock (2006).

V závodě mistrovství světa v disciplíně flat track, takzvané americké ploché dráze, pro niž je typický větší počet jezdců na trati, obsadil druhé místo Ervín Krajčovič. Stal se prvním českým medailistou v historii MS a celkově drží po třetím z pěti závodů pátou příčku. První vítězství v sezoně vybojoval v Pardubicích Ital Danielle Moschini.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články