Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ježek poprvé v kariéře bodoval v seriálu MS, Rea opět dominoval

Buriram (Thajsko) – Na závod plný nebezpečně vyhlížejících pádů bude v dobrém vzpomínat český motocyklový jezdec Ondřej Ježek. Třináctým místem si totiž zajistil první body v mistrovství světa superbiků. I čtvrtý letošní podnik opanovala dosud neporažená severoirská hvězda Jonathan Rea.

I v Thajsku se radoval suverénní Rea
zdroj: ČTK/ZUMA/Theo Karanikos

Po hrůzostrašném pádu Lorenza Savadoriho se závod v Thajsku startoval nadvakrát. I poté však své motocykly neukočírovala řada jezdců a cílem projelo jen nejlepších patnáct. Ježek zdolal dva zbylé soupeře, což znamenalo konečnou třináctou příčku.

"Když uvážím, jak nepřipraveni jsme přijeli před třemi týdny do Austrálie, tak tři body z Thajska pro nás mají cenu zlata. Nemůžu být ještě spokojen se ztrátou na skupinu přede mnou, dnes jsem se potýkal s přilnavostí zadní pneumatiky. Ostatní jeli v tomto ohledu úplně jinou ligu. Na Aragon bychom měli mít zase o stupeň lepší výbavu včetně výkonnějšího motoru," uvedl Ježek.

Rea zvítězil v tropickém vedru o čtyři sekundy před krajanem a kolegou z týmu Kawasaki Tomem Sykesem a Italem Marcem Melandrim. V čele seriálu má už třicetibodový náskok na dalšího Brita Chaze Daviese, který dojel šestý.

Je nám líto, video expirovalo.
Ježek vybojoval své první body v MS superbiků, triumfoval Rea

Závod mistrovství světa superbiků v Buriramu (Thajsko):

Druhý závod: 1. Rea 25:02,029, 2. Sykes (oba Brit./Kawasaki) -4,078, 3. Melandri (It./Ducati) -4,195, ...13. Ježek (ČR/Kawasaki) -47,090.

Průběžné pořadí MS: 1. Rea 100, 2. Davies (Brit./Ducati) 70, 3. Sykes 62, ...20. Ježek 3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články