Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jezdec Prokop drží na kyperské rallye 12. pozici

Limassol (Kypr) - Český jezdec Martin Prokop započal velmi nadějně třetí závod mistrovství světa v rallye, se svým Citroenem S1600 však po problémech ve třetí zkoušce klesl na průběžnou dvanáctou pozici. V prvních dvou erzetách zatápěl i nejlepším vozům kategorie WRC. V čele se pevně usadil suverén posledních let Sébastien Loeb s citroënem, jenž má náskok 22 sekund před týmovým kolegou Danielem Sordem.  

Na druhém měřeném úseku Prokop ztratil dokonce pouze devět sekund na Loeba a zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Poté se však střetl na trati s kamením a ztratil další dvě minuty. "Bylo to hodně zrádné. Na trati je dost kamení, na jeden velký uprostřed cesty jsme najeli a skončili ve škarpě. Naštěstí se ale nic nestalo," citoval Prokopa server vysledky-rally.cz.

Prokop si už se svým spolujezdcem Janem Tománkem vytvořili v čele juniorského pořadí náskok dvou a půl minuty na polskou posádku Michala Kosciuszka. Kyperskou rallye jede také osmnáctiletý mladík Martin Semerád, jenž se s mitsubishi přihlásil do kategorie produkčních vozů. Po třech erzetách mu patří celková 24. příčka. Na programu první etapy jsou ještě tři erzety s koncem po 15:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články