Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jezdcům na Silverstonu vystavil stopku silný déšť. Závody se bez náhrady ruší

Dlouhé čekání, jezdci zabalení v bundách, zkřivené tváře fanoušků. Tak vypadala Grand Prix Velké Británie silničních motocyklů, která se nepojede kvůli přetrvávajícímu silnému dešti a je bez náhrady zrušena, takže na konci seriálu se započítá pouze 18 závodů z plánovaných 19. Vniveč přišla vítězná kvalifikace Jorge Lorenza v MotoGP, Jakub Kornfeil v sobotní kvalifikaci Moto3 skončil sedmnáctý.  

Grand Prix Velké Británie byla kvůli přetrvávajícímu dešti zrušena
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Vincent Guignet

Typicky anglické počasí trápilo jezdce už během sobotní kvalifikace. Z nově vyasfaltované trati voda na několika místech neodtékala a aquaplaning způsobil pády mnoha závodníků. Nejhůře při sérii nehod dopadl v kategorii MotoGP Španěl Tito Rabat, jenž si na pravé noze zlomil stehenní, holenní i lýtkovou kost.

Kvůli nepříznivé předpovědi počasí na nedělní závodní den přeložili organizátoři plánovaný start nejprestižnější kategorie MotoGP ze 14:00 už na 12:30, ale ani to nepomohlo. Po čtyřapůlhodinovém marném čekání na konec deště museli pořadatelé po poradě s jezdci kompletní Velkou cenu Británie odvolat.

V závodě se měli představit oba pravidelní čeští účastníci mistrovství světa. Jakub Kornfeil měl v nejslabší třídě Moto3 startovat ze šesté řady, Karel Abraham v MotoGP ze sedmé. Dalším dílem šampionátu bude za dva týdny Grand Prix San Marina v Misanu.

Je nám líto, video expirovalo.
VC Británie musela být kvůli dešti zrušena
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články