Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Jediná česká plochodrážnice letos poprvé vyjela na ovál

Divišov - Teplé počasí v letošní zimě umožnilo českým plochodrážním závodníkům trénink na škvárovém oválu nezvykle brzy. Na dráhu v Divišově, která tréninkově otevřela rok 2014, vyjela jako první jediná žena z tuzemské extraligy Michaela Krupičková. Nově se k ní přidal i juniorský mistr republiky Václav Milík.

Je nám líto, video expirovalo.
Na plochou dráhu vyjela jediná česká jezdkyně

Michaela Krupičková, která ještě o víkendu jezdila v Polsku na ledové ploché dráze, se letos poprvé svezla v Divišově na škvárovém oválu. Úvodní trénink sezony jí dal hodně zabrat. "Dneska byla dráha těžká, velmi hluboká, ale je potřeba se dostat i do takových typů dráhy," řekla Krupičková.

Krupičková získala loni s Automotoklubem Zlatá přilba Pardubice extraligový titul, ale ten letos neobhájí. Za měsíc odlétá do Spojených států, kde se chce prosadit v tamní konkurenci. "V životě jsem se s nimi neutkala, bude to tam spíše o změně a zkouškách," očekává.

Milík by chtěl uspět i na juniorském MS

Premiérově se na dráze v Divišově projel i juniorský mistr republiky a seniorský vicemistr Václav Milík. "Za tu dobu, co jezdím, si nepamatuju takové počasí, že by se dalo jezdit na normální dráze. Už aby se připravila dráha v Pardubicích, abych mohl jezdit doma," řekl Milík.

Dvacetiletého závodníka letos čeká poslední juniorské mistrovství světa jednotlivců, na kterém by rád konečně získal první medaili. "Ještě se mi nepodařilo být na bedně. Ambice mám takové, že vyhraju, ale je to těžké, jelikož jsou tam dobří závodníci. Doufám ale, že budu na bedně," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Plochodrážník Milík vyrazil poprvé v sezoně na ovál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články