Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ječmínek končí jako prezident Autoklubu, nahradit by ho měl Šťovíček

Praha  Roman Ječmínek nebude obhajovat funkci prezidenta Autoklubu ČR a z hlasování na valné hromadě tak vzejde nový prezident organizace. Ječmínek stál v čele Autoklubu dvacet šest let. Jediným kandidátem na post jeho nástupce je Jan Šťovíček, který je známý jako právník zastupující Romana Kreuzigera a Martinu Sáblíkovou.

Prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek
zdroj: ČT24

"K tomuto rozhodnutí jsem dospěl po absolvování mnoha jednání se zástupci klubů, jednotlivými členy a po absolvování krajských konferencí Autoklubu ČR. Přes vyjádření podpory mnoha z vás si uvědomuji, že nastal čas ponechat prostor nástupcům," uvedl Ječmínek. Šestasedmdesátiletý funkcionář stál v čele organizace od roku 1990, kdy byl založen Československý autoklub. O tři roky později změnil název na Autoklub ČR a Ječmínek pravidelně každé čtyři roky obhajoval svoji pozici.

Po roce 2012 naznačoval, že už dále kandidovat nebude, nakonec však svoje setrvání v čele Autoklubu ČR zvažoval a do voleb se přihlásil. Nyní ale své rozhodnutí změnil. "Věřím, že delegáti valné hromady zvolí kvalitní vedení Autoklubu, které bude schopné posunout naši organizaci dále. Z Autoklubu samozřejmě neodcházím a budu se i nadále na jeho činnosti podílet, nyní už jako řadový člen," dodal Ječmínek.

"Vážím si tohoto rozhodnutí, které jistě nebylo jednoduché a které je rozhodnutím v zájmu Autoklubu, neboť jistě přispěje ke zklidnění situace v naší organizaci. Všem se nám tak uvolňují ruce k práci na dalším rozvoji Autoklubu," komentoval Ječmínkův krok Šťovíček. 

Autoklub zastřešuje automobilový i motocyklový sport v České republice. Je členem Mezinárodní automobilové federace i Mezinárodní motocyklové federace a pod jeho dohledem se koná většina domácích i mezinárodních závodů v Česku. Věnuje se i takzvanému obecnému motorismu, službám motoristům, včetně právní a technické pomoci. Spolupracuje rovněž s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články