Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Je toho třeba hodně zlepšit, říká Šonka a sní o elitní trojce

Praha – Martin Šonka prožil dramatický a atraktivní konec sezony. Ve dvou závěrečných závodech na území USA neúspěšně útočil na třetí příčku seriálu Red Bull Air Race. Bezprostředně po závodu v Las Vegas měl a i nyní stále má rozporuplné pocity. Na novou sezonu připravuje řadu novinek a touží zaútočit na elitní trojku.

Ilustrační foto

Šonka si zapsal nejlepší výsledek v kariéře, oproti loňskému ročníku si polepšil o čtyři příčky. "Kdybych věděl, jak to dopadne, na začátku sezony bych čtvrté místo bral všemi deseti. Sezona ale nezačala dobře – první dva závody jsme byli bez bodu. Poté se začalo dařit a pak zase poslední závod… Je tam spousta věcí, které je třeba zlepšit a zpřesnit," prohlásil s odstupem a nadhledem ve Sportovních zprávách Šonka.

Do nové sezony má ty nejvyšší ambice, chce se vyvarovat výpadků. "Chystáme veliké novinky. Během zimy budeme mít hodně práce," řekl Šonka, ale konkrétní být nechtěl. "Chceme atakovat medailové pozice. Doufám, že nezačneme sezonu jako letos," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Šonka ve Sportovních zprávách hodnotil nejlepší sezonu kariéry

Seriál Red Bull Air Race bude příští rok jiný – odchod ohlásila legenda tohoto sportu Maďar Péter Besenyei, vítěz prvního ročníku z roku 2003. "Končí velká legenda tohoto sportu, je potřeba se hluboce uklonit. Bylo to velmi emotivní, všichni piloti i týmy čekali po jeho posledním letu v jeho hangáru a několik minut se tleskalo," popsal už v Las Vegas Šonka.

O konci kariéry navíc velmi vážně uvažuje i letos nejlepší pilot Brit Paul Bonhomme. "Má velice dobrý tým, možná nejlepší letadlo ze startovního pole. Létá od začátku série a neustále se vyvíjí. Má obrovské zkušenosti a je excelentní pilot – má neskutečně čistý styl letu v závodní trati," vysekl poklonu svému protivníkovi Šonka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články