Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hlavní závod se Staňkovi v Baku nepovedl, ve F2 skončil daleko za body

Na bodované osmé místo ze sobotního sprintu nenavázal český pilot Roman Staněk v hlavním závodě GP Ázerbájdžánu formule 2 v Baku. V něm byl devatenáctiletý jezdec týmu Trident sedmnáctý a ztratil na vítězného Brita Olivera Bearmana z Premy přes 42 sekund. Do vedení v šampionátu se dostal třetí v závodě, francouzský pilot stáje ART Théo Pourchaire, který vystřídal ve vedení Japonce Ajumua Iwasu.

Staněk získal v sobotním sprintu první letošní bod za osmé místo díky dodatečné penalizaci Francouze Isacka Hadjara. Po startu hlavního závodu se rodák z Valašského Meziříčí posunul z dvanácté na bodovanou desátou příčku, po zastávce v boxech ale postupně klesl až na osmnácté místo. Na této pozici závod dokončil a o příčku výše se dostal díky pozdější diskvalifikaci původně čtvrtého Francouze Victora Martinse.

Sedmnáctiletý Bearman slavil po triumfu ve sprintu double. Druhého Brazilce Enza Fittipaldiho porazil o 2,315 sekundy a posunul se v průběžném pořadí na čtvrtou příčku. Bez bodu skončil podruhé za sebou Iwasa, který po dnešním 12. místě přišel o vedení v šampionátu. Nový lídr Pourchaire vede o tři body (65) před Dánem Frederikem Vestim (62).

Šampionát vozů formule 2 pokračuje od 20. května v Imole.

Závod šampionátu formule 2 v Baku:

Hlavní závod: 1. Bearman (Brit./Prema) 57:23,163, 2. Enzo Fittipaldi (Braz./Carlin) -2,315, 3. Pourchaire (Fr./ART Grand Prix) -2,607, ...17. Staněk (ČR/Trident) -42,023.

Průběžné pořadí: 1. Pourchaire 65, 2. Vesti (Dán./Prema) 62, 3. Iwasa (Jap./DAMS) 58, ... 19. Staněk 1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články