Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Hlavní cíl sezony? Abych dojel ve zdraví, hlásí Milík před plochodrážní Grand Prix

Nejlepší domácí jezdec posledních let Václav Milík má pro oba závody plochodrážní pražské Grand Prix divokou kartu. Na Markétě se představí v pátek 18. a v sobotu 19. září. Sedmadvacetiletý plochodrážník věří, že by mohl udělat pěkný výsledek. "Nachystaný jsem dobře," hlásí.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Milík dostal důvěru pořadatelů posedmé za sebou, již v roce 2012 zasáhl do domácí Grand Prix jako náhradník.

A rovnou se pokusí navázat na senzační třetí místo z roku 2017, kdy následně dokázal vyhrát i Zlatou přilbu v Pardubicích. Prvním náhradníkem bude mistr republiky Eduard Krčmář a druhým Jan Kvěch, který o víkendu obhájil titul mistra Evropy do 19 let.

"Jsem hlavně velice rád, chci poděkovat za možnost startovat. Nachystanej jsem dobře, mám toho najeto docela dost. Jsou lepší i horší dny v polské lize, ale myslím, že by to mohlo být dobré," říká Milík.

Je nám líto, video expirovalo.
Speciál

Toho teď čeká porovnání se světovou špičkou. "Určitě si na ně troufám, závodím s nimi delší dobu, občas jsou závody lepší, kdy je porážím bez problémů. Ale potýkám se s nimi tuhle sezonu furt a dají se porážet úplně v pohodě."

Vyhovuje mu, že se v Praze pojedou závody rovnou dva. "Jsem určitě rád, že se jedou dva závody, je to pro mě obrovská zkušenost a šance na dobrý výsledek. Ve Vratislavi to bylo fakt napínavé, takže se už nemůžu dočkat," říká.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Sezona začala kvůli šíření koronaviru o něco později. Milíka ještě čekají boje v extralize. "Jsem za to obrovsky rád, že se vůbec něco jede. Když jsme měli jen jeden závod, bylo toho strašně málo, teď toho bude víc, abychom byli vyježdění."

Jeho hlavním cílem je, aby všechny závody dojel ve zdraví. "Tahle sezona nám dala velké zkušenosti i do života. Musí se nosit roušky, špatně se v tom dýchá. Když se to odjede bez problémů, bude to dobrý," tvrdí jezdec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články