Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hirvonen vede po první etapě Portugalskou rallye

Faro (Portugalsko) - Po první etapě Portugalské rallye je lídrem tovární pilot Fordu Mikko Hirvonen. Za finským vicemistrem světa následují po sedmi rychlostních zkouškách Španěl Dani Sordo a jeho týmový kolega z Citroënu Sébastien Loeb. Oba v posledním měřeném testu předstihli jiného Fina Marcuse Grönholma se subaru, který se při návratu do mistrovství světa dlouho přetahoval se Sordem o druhé místo.

Pětinásobný mistr světa a vítěz tří dosavadních soutěží v sezoně Loeb ztrácí na první místo 18 sekund, za Sordem zaostává o tři. Francouze zbrzdil hned v úvodu dne "výlet" mimo trať, který jej stál několik desítek sekund. 

Ještě větší problémy měl Hirvonenův týmový partner a krajan Jari-Matti Latvala s fordem. Po třech erzetách sice ještě vedl průběžné pořadí, ale poté se převrátil na střechu, a i když vyvázl bez zranění, má po nadějích na celkové prvenství. 

Sedm dosavadních testů na šotolinových tratích včetně páteční divácké supererzety mělo pět vítězů. Po dvou nejrychlejších časech zaznamenali Latvala a ve druhé polovině úvodní etapy Loeb, Hirvonen vyhrál jednou stejně jako Sordo a páteční vítěz Henning Solberg s fordem. Ten se v první etapě propadl až na deváté místo. 

Z českých posádek si nejlépe vede Martin Prokop s mitsubishi na sedmnáctém místě. V kategorii produkčních vozů je pátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články