Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Herlings si v poslední jízdě sezony zajistil titul mistra světa v motokrosu

Jeffrey Herlings se stal podruhé v kariéře mistrem světa v královské motokrosové třídě MXGP. Nizozemský jezdec si titul zajistil v poslední jízdě sezony ve Velké ceně Mantovy, Francouze Romaina Febvrea porazil o pouhých pět bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Herlings si v poslední jízdě sezony zajistil titul mistra světa v motokrosu

Sedmadvacetiletý Herlings s KTM vstupoval do závěrečné osmnácté Grand Prix roku s tříbodovým odstupem na vedoucího Febvrea. Vítězstvím v první jízdě se na Francouze s kawasaki bodově dotáhl a v druhé jízdě svůj triumf potvrdil další výhrou, při níž byl Febvre třetí. S teoretickou šancí na třetí triumf v MXGP za sebou startoval v Mantově Slovinec Tim Gajser na hondě, jenž nakonec skončil třetí s odstupem 20 bodů za Herlingsem.

Nizozemec navázal na svůj titul z roku 2018 i přesto, že musel kvůli zranění ramena vynechat červencovou Velkou cenu ČR v Lokti. Před přechodem do nejsilnější třídy se stal Herlings třikrát mistrem světa v nižší MX2.

V ní měl už před touto Grand Prix jistotu celkového prvenství Francouz Maxime Renaux. Na body v Mantově dosáhli oba Češi Petr Polák a Petr Rathouský. Polák s yamahou, jen byl dnes patnáctý a šestnáctý, obsadil v šampionátu jako nejlepší z kvarteta českých účastníků konečné 21. místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články