Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Heidfeld podruhé v krátké době utíkal z hořící formule

Budapešť – Německý pilot Nick Heidfeld ani po úprku z hořící formule při Velké ceně Maďarska neztratil humor. Po výjezdu z boxu v 25. kole pohltily jeho vůz plameny a čtyřiatřicetiletý jezdec Renaultu měl co dělat, aby se včas dostal ven. Stejnou situaci přitom zažil před dvěma a půl měsíci při tréninku v Barceloně. Nedělní exploze ale byla mnohem větší. "Nejsem ohořelý, ta kombinéza už černá byla," líčil s dávkou humoru Heidfeld po dramatickém incidentu, který se odehrál v 25. kole ze 70.

Už když odjížděl od mechaniků, věděl, že se z auta trochu kouří, ale doufal, že to přestane. Z levé strany však zanedlouho začaly šlehat plameny, zřejmě po výbuchu baterie sdružující kinetickou energii KERS.

"Zastávka trvala moc dlouho. Zdálo se mi už při výjezdu, že se vlevo vzadu něco zaseklo, proto asi začalo auto být horké. Věřil jsem, že když budu mít štěstí, přestane to. Ale musel jsem zastavit. Pak jsem cítil žár a musel rychle ven. Plameny byly fakt blízko," líčil Heidfeld, aktuálně osmý muž seriálu mistrovství světa.



Z hořícího kokpitu přitom musel utíkat už na konci května v Barceloně při třetím tréninku, když mu začal hořet olej na výfuku. V obou případech se mu nic nestalo. "Tentokrát to bylo horší než v Barceloně. Při hašení přišla ještě jedna exploze, něco takového jsem ve formuli 1 ještě nezažil," přiznal.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články