Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hanika v Brně pojede na divokou kartu, okusí kategorii Moto2

Brno - V srpnové Velké ceně České republiky silničních motocyklů v Brně bude startovat také Karel Hanika. Jednadvacetiletý jezdec, který letos nenašel nové působiště ve třídě Moto3, dostal divokou kartu do závodu Moto2.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanika se v Brně vrátí mezi elitu

"Zazvonil telefon a volal mi šéf týmu, jestli bych neměl zájem s nimi jet Moto2 v Brně, tak jsem řekl ano a bylo to. Jsem rád za tuto možnost, protože jsem si chtěl Moto2 vždycky vyzkoušet, abych věděl, jak mi sedí. Je to Kalex z roku 2015 a prozatím se mi jede celkem dobře," uvedl na webu silnicnimotorky.cz Hanika, který v současné době na Masarykově okruhu testuje.

Čeští jezdci se tak od 4. do 6. srpna v Brně zúčastní závodů všech tří kategorií. V Moto3 pojede Jakub Kornfeil, v MotoGP bude na startu Karel Abraham.

Hanika závodil v Moto3 od roku 2014. V konečném hodnocení MS skončil dvakrát osmnáctý, jeho nejlepším výsledkem v závodu bylo předloni v Argentině sedmé místo. Loni se ale nedokázal sžít s motocyklem Mahindra, ani jednou nebodoval a tým Platinum Bay Real Estate jej po sedmi závodech propustil.

"Bude neskutečně složité se prosadit, protože ostatní kluci na tom sedí půl sezony. Ale udělám, co budu moci," uvedl Hanika.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články